Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Χολαργό


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2014, το σημαντικότερο θεσμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας. Ο Δήμος μας ήταν μια από τις 20 ελληνικές πόλεις που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση, σε σύνολο

1886 πόλεων από όλη την Ευρώπη.


Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν χθες Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου, με τον «1ο Ποδηλατικό Γύρο Παπάγου-Χολαργού», που ξεκίνησε από την ομπρέλα Παπάγου και τερμάτισε έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, σε μια πραγματικά γιορτινή ατμόσφαιρα με μουσική, παιχνίδια και πολλές αθλητικές δραστηριότητες (streetsoccer, basket, pingpong, επίδειξη τοξοβολίας, ξιφασκίας και ρυθμικής).

Οι Δημότες έδειξαν έμπρακτα ότι στηρίζουν το φετινό σύνθημα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, «Οι δρόμοι μας, η επιλογή μας», δίνοντας μια νέα κοινωνική διάσταση στον κεντρικό δρόμο του Δήμου μας.

Τη συμμετοχή της πόλης μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στήριξαν:

•Τα Δημοτικά Σχολεία Παπάγου-Χολαργού, των οποίων οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους γύρω από αυτά, έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν και έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές του μηνύματος της αειφόρου μετακίνησης.


Οι Ποδηλάτες Παπάγου-Χολαργού, που διοργάνωσαν επιτυχώς τον 1ο Ποδηλατικό Γύρο της πόλης μας.


Οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Παπάγου-Χολαργού, που διοργάνωσαν έναν όμορφο περίπατο στον Υμηττό, ξεναγώντας τους περιπατητές σε σημεία ιστορικής σημασίας και σπάνιας ομορφιάς.


•Ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Χολαργού, που υποστήριξε τις εκδηλώσεις με τα τμήματα ρυθμικής, pingpong και τοξοβολίας και οι Αθλητικοί Σύλλογοι Παπάγου-Χολαργού.


Τα Αστυνομικά Τμήματα Παπάγου-Χολαργού και η Τροχαία Αγίας Παρασκευής, που επιλήφθηκαν το κλείσιμο των δρόμων.


Το προσωπικό και οι υπηρεσίες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, που βοήθησαν στην οργάνωση και τον καθαρισμό του χώρου.


•Τα μουσικά συγκροτήματα «Mikes and Homer» και «Backtracking», το «ΙΑΣΩ GENERAL», ο εθελοντής ιατρός κ. Γεωργιάδης, το σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης».


Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία και μετά την επιτυχία των φετινών εκδηλώσεων, ο Δήμος μας θα προχωρήσει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ακόμα περισσότερων δράσεων στο μέλλον, με στόχο τη διασύνδεση της μετακίνησης στην πόλη με μια καλύτερη ποιότητα ζωής, την ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, με επίκεντρο πάντα τους Δημότες.