Ο τόπος μας


Λένε πως όπου έχεις γεννηθεί, μεγαλώσει και ζήσει, πάντα θα το θεωρείς τόπο σου. Όσο παραμελημένος κι αν είναι, όσες στενάχωρες αναμνήσεις κι αν σου φέρνει στο νου, θα είναι πάντα ο τόπος που έκανες τα πρώτα σου βήματα, που ένιωσες τα πρώτα σου συναισθήματα, που έπλασες τα πρώτα σου όνειρα. Στην πορεία οι άνθρωποι αλλάζουν. Και τόπο και τρόπο ζωής. Αυτή είναι η ζωή, άλλωστε. Μαζί αλλάζει και ο τόπος, στον οποίο, κάποτε, άρχισαν όλα. Όμως, αυτός παραμένει εκεί. Ίσως για να μας θυμίζει από πού ξεκινήσαμε και ποιοι ήμασταν, ίσως για να μας δεχθεί κάποια στιγμή πίσω.

Εμείς της δεκαετίας του ’80, κυρίως οι Αθηναίοι,
έχουμε ένα επιπλέον κοινό χαρακτηριστικό. Στην αστυνομική μας ταυτότητα, στον τόπο γέννησης, αναγράφονται οι λέξεις «Χολαργός Αττικής». Για τους περισσότερους αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Για αυτούς που έμελλε να παραμείνουν στο μέρος όπου γεννήθηκαν, σημαίνει τα πάντα. Διότι, αυτός είναι ο τόπος μας.

Αν και πάνε αρκετά χρόνια από τότε που ξεκίνησα να καταπιάνομαι επαγγελματικά με το χώρο της δημοσιογραφίας, προσπαθώντας να κάνω το χόμπι μου επάγγελμα, πάνε ακόμη περισσότερα από τότε που ξεκίνησα να εκφράζω δημοσίως άποψη για τον τόπο μου. Σήμερα, δώδεκα χρόνια μετά το πρώτο δημόσιο άρθρο μου σε τοπικό Μέσο του Χολαργού και δεκατέσσερις μήνες μετά το τελευταίο, γράφω ξανά δημόσια για την αγαπημένη μου πόλη. Αυτή τη φορά όχι σε κάποιο έντυπο, αλλά σε ηλεκτρονικό Μέσο. Βλέπετε, εκτός από τους ανθρώπους και τον τόπο μας, αλλάζουν και οι καιροί. Αυτά που δύσκολα αλλάζουν, είναι τα συναισθήματα. Και, όταν αγαπάς κάτι, νοιάζεσαι πάντα για αυτό, τριγυρνάς γύρω από αυτό, θες να ασχολείσαι με αυτό.

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε, όχι τόσο για να ενημερώνει, όσο για να εκφράζει άποψη για τον τόπο μας. Για το λόγο αυτό, στο email επικοινωνίας μπορείτε να στέλνετε και τη δική σας άποψη. Ευπρόσδεκτες θα είναι και οι Ανακοινώσεις, αλλά και τα Δελτία Τύπου, τόσο της Δημοτικής Αρχής, όσο και των παντός είδους Συλλόγων και Φορέων.

Η προσπάθεια που ξεκινάει είναι προσωπική, ταυτόχρονα όμως και ερασιτεχνική. Σκοπός της δεν είναι ούτε το κέρδος, ούτε η αντιγραφή. Εδώ θα διαβάζετε μόνο ό,τι αφορά τη γειτονιά μας, διότι, πολύ απλά, μένουμε… Χολαργό!