Το «ποτάμι» της Αναστάσεως στο Mega (video)


Αυτή λοιπόν ήταν η σημερινή εικόνα στο Χολαργό και συγκεκριμένα στην οδό Αναστάσεως. Βέβαια, αυτή είναι ανέκαθεν η εικόνα της συγκεκριμένης κεντρικής οδικής αρτηρίας της πόλης μας, κατά τη διάρκεια κάθε είδους βροχόπτωσης. Η οδός Αναστάσεως ουσιαστικά ενώνει
την περιφερειακή Υμηττού με τη λεωφόρο Μεσογείων και, αν και από την 25ης Μαρτίου μέχρι τη Μεσογείων το πλάτος της στενεύει αρκετά, μετατρέποντάς τη περισσότερο σε συνοικιακή οδό, δεν παύει να αποτελεί έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους του προαστίου. Παρ’ όλα αυτά, δεν διαθέτει αγωγούς ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται πολύ εύκολα σε… ποτάμι. Η κατασκευή του δικτύου έχει δρομολογηθεί από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και εκτός από την Αναστάσεως θα αφορά και τις οδούς Ξανθίππου και Ανατολής.

Παρ’ ότι η Αναστάσεως αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα για τους λόγους που προαναφέραμε, όλα δείχνουν πως το έργο θα αργήσει κι άλλο, μετά το σοβαρό πρόβλημα που είχε εντοπιστεί από πέρσι με το δίκτυο της ΔΕΗ, υπογείως του δρόμου, στη συμβολή με τη Μεσογείων. Μάλιστα, για το λόγο αυτό, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, αναμένεται ραντεβού του ίδιου του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό, προκειμένου να βρεθεί οριστική λύση και το έργο να μπορέσει να συνεχιστεί.