«Περσόνα νον γκράτα» και επίσημα ο Χάρης Κουγιουμτζόπουλος

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Παπάγου-Χολαργού ξεκαθάρισε και επίσημα μέσω ανακοίνωσης πως ο πρώην εκδότης των «30 Ημερών» είναι πλέον ανεπιθύμητος για κάθε εργαζόμενο του Δήμου.

Τη θέση των εργαζομένων στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού σχετικά με την περιβόητη ανακοίνωση του Χάρη Κουγιουμτζόπουλου για την πρόσφατη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τη διαβάσατε από την Τετάρτη (12/7) μόνο εδώ, στο «μένουμε… Χολαργό!».

Μία ημέρα αργότερα (13/7), ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Παπάγου-Χολαργού διένειμε σε όλα τα Μέσα τη σκληρή ανακοίνωση-απάντηση στο Χάρη Κουγιουμτζόπουλο και τις «8 Προτάσεις», ξεκαθαρίζοντας για μία ακόμη φορά πως ο πρώην εκδότης των «30 Ημερών» αποτελεί πλέον… περσόνα νον γκράτα για κάθε εργαζόμενο του Δήμου.

Διαβάστε αναλυτικά ολόκληρη την ανακοίνωση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Απάντηση στην ανακοίνωση της παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για τις 8 προτάσεις» από τον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Παπάγου-Χολαργού

Ο συνδυασμός «Συνεργασία για τις 8 προτάσεις» εξέδωσε μία κατάπτυστη ανακοίνωση επ΄ ευκαιρίας της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα, όπως λέει, η οποία αποτελεί λίβελο κατά των εργαζομένων του Δήμου μας και την οποία χρησιμοποιεί για να ασκήσει αντιπολίτευση, ελλείψει άλλου θέματος και να εκδηλώσει τα εχθρικά του αισθήματα κατά των εργαζομένων του Δήμου μας.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για τις 8 προτάσεις» Χάρης Κουγιουμτζόπουλος είναι γνωστός στους εργαζόμενους για τις αντεργατικές του θέσεις, καθότι και στο παρελθόν και σε επίπεδο συμμετοχής του στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ταχθεί κατά των συμβασιούχων, κατά των εργαζομένων στο Δημόσιο, υπέρ της αξιολόγησης, όπως τον έθετε ο τότε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χρησιμοποίησε την τότε εμπνευσμένη απ΄ αυτόν αξιολόγηση για τις απολύσεις που ήθελε να πραγματοποιήσει και σαφώς υλοποίησε.

Για να ενημερώσουμε λοιπόν τον Χάρη Κουγιουμτζόπουλο, σαν Σύλλογος εργαζομένων, διότι δεν έκανε καν τον κόπο να ενημερωθεί από εμάς και μετά να βγάλει ανακοίνωση και να του πούμε ότι, καλό είναι να κατέβει από το βάθρο της θεωρίας και να ανακατευτεί λίγο με την κοινωνία και τους εργαζόμενους.

Για να γνωρίζετε έχουμε να σας πούμε τα εξής:

1. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να χρησιμοποιεί τους συναδέλφους μας και τους αγώνες τους για να κάνει την αντιπολίτευσή του στον σημερινό Δήμαρχο. Δεν του επιτρέπουμε να χαρακτηρίζει ένα ολόκληρο σωματείο και μία αξιοσέβαστη ομάδα εργαζομένων, τους συναδέλφους μας στην καθαριότητα, ως απεργοσπάστες.

Του θυμίζουμε, γιατί το γνωρίζει πολύ καλά, ότι το δικό μας σωματείο ήταν πάντα πρωτοπόρο στους αγώνες ενάντια στην κεντρική εξουσία, ως επίσης και ενάντια στις Δημοτικές αρχές, αυτές που είχαν άδικη και αντεργατική συμπεριφορά. Δεν πουλήθηκε σε καμία Δημοτική αρχή και ίσως είναι το μοναδικό σωματείο που έχει σύμπνοια, αλληλεγγύη και δεν τηρεί καμία κομματική γραμμή, που διχάζει τους εργαζόμενους, χωρίς να είναι απολίτικο.

Του θυμίζουμε επίσης το πόσο ζωντανό και αλληλέγγυο είναι στην κοινωνία και στους συναδέλφους μας που το έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες μέρες. Αλήθεια αυτός και η παράταξή του τι έχει υλοποιήσει για να σταθεί πρακτικά και όχι θεωρητικά στους πολίτες έστω τους Δήμου μας που το έχουν ανάγκη; Το μόνο που ξέρει πολύ καλά να κάνει είναι να καταγγέλλει χωρίς στοιχεία και να σκορπάει «λάσπη στον ανεμιστήρα».

2. Εκδίδει μία ανακοίνωση, χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια, ούτε το αποτέλεσμα της συλλογής των σκουπιδιών, μόνο με την υπόθεση ότι μπορεί να είναι τα σκουπίδια και στις θάλασσες……….. ας μάθουν λοιπόν οι πολίτες του Παπάγου-Χολαργού, πόσο υπεύθυνη και σοβαρή είναι η θέση ενός επικεφαλής, που στηρίζει το μένος του, σε μία
υπόθεση.

3. Τίθεται δήθεν υπέρ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα ΔΙΧΑΣΤΙΚΑ, κατηγορώντας τον Δημόσιο τομέα και παίρνει θέση υπέρ απολύσεων εργαζομένων – θέση που έχει διατυπώσει και ο κ. Μητσοτάκης, ο Υπουργός των απολύσεων.

Μάθετε λοιπόν εσείς που στηρίζετε την αντεργατική θέση του επικεφαλής του συνδυασμού αυτού ότι:
  • Οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι είναι άνθρωποι που ζητούν εργασία και εργασία στα δικά μας τα απορρίμματα και όταν ο νόμος τους δίνει την ευκαιρία να εργαστούν δεν θα πουν όχι, γιατί κάποιοι στον ιδιωτικό τομέα δεν έχουν δουλειά. Είμαστε όλοι οι εργαζόμενοι αλληλέγγυοι. Και εμείς του Δημόσιου τομέα έχουμε κάνει απεργίες και για τους αντεργατικούς νόμους που ευνοούν τους εργοδότες και υπέρ των συναδέλφων μας στον ιδιωτικό τομέα. Εργασία λοιπόν για όλους.
  • Μάθετε επίσης όλοι εσείς των «8 προτάσεων» ότι οι συνάδελφοί μας στην καθαριότητα και απεργία έκαναν και στα συλλαλητήρια ήταν παρόντες και τα σκουπίδια μάζεψαν. Αυτό έγινε γιατί αισθανόμαστε ότι η Δημοτική αρχή, τις περισσότερες φορές, μας εκλαμβάνει ως συνεργάτες και μας αντιμετωπίζει ως ανθρώπους. Έχει ταχθεί ενάντια και στην κεντρική εξουσία, για να είναι δίπλα μας, όταν μάλιστα η κεντρική εξουσία ήταν στον ίδιο πολιτικό χώρο παίρνοντας θέση κατά της τότε αξιολόγησης, κατά των απολύσεων, υπέρ της ανανέωσης συμβάσεων τώρα.
  • Μάθετε επίσης ότι όλες οι προσλήψεις δεν έχουν γίνει ρουσφετολογικά αλλά με την μοριοδότηση και τον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
  • Μάθετε ότι η σημερινή Δημοτική αρχή δεν έχει καμία σχέση στην άσκηση εξουσίας και την περιβαλλοντική συνείδηση με τη πριν από 10 χρόνια Δημοτική αρχή, που πάτε εσείς εκ του πονηρού, να την ταυτίσετε και να παραπληροφορήσετε.
  • Μάθετε λοιπόν, γιατί είσαστε πάλι ανενημέρωτοι, ότι σε καμία ιδιωτική εταιρεία δεν έχει ανατεθεί η συλλογή απορριμμάτων πάρα μόνο, με πρόταση του Δ/ντη πρασίνου και επειδή έχουμε έλλειψη προσωπικού, πήραμε συνεργείο για το καθάρισμα των δέντρων και αυτό γιατί κοιτάμε το καλό του πολίτη του Δήμου μας, διαφυλάττοντας πάντα τα εργασιακά μας δικαιώματα. Πάντα θυμόμαστε τις πρακτικές και το βιτριόλι στο πρόσωπο εργαζόμενης από τις ιδιωτικές εταιρείες καθαρισμού.
Τέλος σας ανακοινώνουμε ότι ο Σύλλογος εργαζομένων θα συνεχίσει να αγωνίζεται για να υπάρξει σταθερή εργασία για όλους, υπέρ των καλύτερων συνθηκών δουλειάς, υπέρ των ευκαιριών για εργασία και κατά των απολύσεων.

Το Σωματείο θα συνεχίσει να είναι αλληλέγγυο στους συναδέλφους εργαζόμενους του Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Δημοτική αρχή, για το καλό των πολιτών ανταποδίδοντας την στήριξή της, ειδικά σε αυτές τις άγριες συνθήκες.

Εσείς κύριοι και κυρίες που είσαστε ενταγμένοι στον συνδυασμό «8 προτάσεις» έχετε δώσει την συγκατάθεσή σας για την έκδοση αυτής της κατάπτυστης αντεργατικής ανακοίνωσης;

Να γνωρίζετε ότι για το Σωματείο εργαζομένων Δήμου Παπάγου-Χολαργού, αυτό το πρόσωπο είναι πλέον μια persona non grata.

Κανένας δεν διεκδικεί περισσότερο την περιβαλλοντική συνείδηση, κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ανεβαίνει σε βάθρο και να καταγγέλλει εργαζόμενους αν κάνουν απεργία ή όχι και γιατί, χωρίς να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, ιδίως στον ευαίσθητο τομέα των σκουπιδιών, που με τους αγώνες τους έχουν κατακτήσει δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.

Ας τελειώνουμε λοιπόν με τις δήθεν καινούργιες απόψεις, που έρχονται από παλιά και θέλουν να παίξουν ρόλο στην κοινωνία όχι για το καλό των πολιτών ή του κοινωνικού συνόλου αλλά για ίδιον «όφελος» στις πλάτες των εργαζομένων.

Και να προσθέσουμε ότι εξαθλιωμένοι συνειδησιακά δεν είναι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου που παλεύουν μέσα από αντιξοότητες και αντιφάσεις να τα φέρουν βόλτα αλλά αυτοί που ναι μεν βρίζουν το Δημόσιο αλλά χρόνια σιτίζονται με χίλιους δύο τρόπους από το δημόσιο κορβανά.

Για το Δ.Σ.
του Συλλόγου Εργαζομένων
Δήμου Παπάγου-Χολαργού