«Παιχνίδι εντυπώσεων με ψέματα από Τίγκα-Κουγιουμτζόπουλο»


Για απαξίωση κάθε καλού που συμβαίνει στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού κατηγορεί τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης η Δημοτική Αρχή, με την απάντηση της Περικλέους στο θέμα της περιβόητης βράβευσης περί χρηστής διοίκησης να κάνει λόγο για προσωπικά αδιέξοδα και μοναχική πορεία των Κώστα Τίγκα και Χάρη Κουγιουμτζόπουλου.

Στην αντεπίθεση πέρασε την Τρίτη (20/3) η Δημοτική Αρχή Παπάγου-Χολαργού αναφορικά με το θέμα της πρόσφατης βράβευσης για τη χρηστή διοίκηση Αποστολόπουλου στο Δήμο και τις αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε από την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα από τον Κώστα Τίγκα και τον Χάρη Κουγιουμτζόπουλο.

Από το Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου γίνεται λόγος μεταξύ άλλων για συγκεκριμένη στρατηγική λάσπης από τους Τίγκα-Κουγιουμτζόπουλο, στην προσπάθεια που δίνουν για πολιτική επιβίωση στα τοπικά μας δρώμενα.

Διαβάστε αναλυτικά την απάντηση του Δήμου:

Χολαργός, 20 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση σε δημοσιεύματα σχετικά με το Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση το οποίο έλαβε ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού

Με απογοήτευση υποδέχτηκαν τις τελευταίες ημέρες οι κύριοι Τίγκας και Κουγιουμτζόπουλος τη βράβευση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με το Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση. Προσπαθώντας να βγουν από τα προσωπικά τους αδιέξοδα, με χαρακτηρισμούς που δεν τιμούν τους ίδιους και που δείχνουν πως ό,τι καλό συμβαίνει στο Δήμο μας το απαξιώνουν, συνεχίζουν την μοναχική τους πορεία.

Γνωρίζουμε ότι αυτή η στρατηγική αποτελεί το μοναδικό τους όπλο στον αγώνα πολιτικής επιβίωσης που δίνουν, αλλά καλό είναι κάποιες φορές να μην εκτίθενται  στα μάτια των δημοτών.

Όσον αφορά στο βραβείο που πήρε ο Δήμος μας, τους ενημερώνουμε ότι η διαδικασία αξιολόγησης έχει ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2017, με την ανάρτηση ερωτηματολογίου -βάσει των οδηγιών του Συμβουλίου της Ευρώπης- στην ιστοσελίδα του Δήμου Παπάγου-Χολαργού (https://www.dpapxol.gov.gr/news/deltia-tipou/item/3626-evropaiko-sima-aristeias-sti-xristi-diakyvernisi.html). Μέσω του ερωτηματολογίου, πολίτες και δημοτικοί υπάλληλοι εξέφρασαν την άποψή τους.

Το σύνολο των δεδομένων που συλλέχθηκαν, αποδελτίωσε και διαχειρίστηκε το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης, σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθεί σε όλες τις παρόμοιες έρευνες.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης δηλαδή επεξεργάστηκε τα δεδομένα και τελικά εξέδωσε τα τελικά αποτελέσματα, χωρίς να παρεμβληθεί στην όλη διαδικασία κανένας άλλος φορέας, συμπεριλαμβανομένου και του ΙΤΑ.

Το Πρόγραμμα «Ευρωπαϊκό Σήμα Αριστείας στη Χρηστή Διακυβέρνηση» (ELoGE) για τους ελληνικούς Δήμους είναι μέρος του Κοινού Έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Θεσμική Ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πανευρωπαϊκά.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού δεν συμμετείχε σε καμία επιτροπή αξιολόγησης και δεν ήταν γνωστό αν θα βραβευθεί ο Δήμος μας πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, την ημέρα των βραβεύσεων.

Όσον αφορά στο έγγραφο που έχει κάνει σημαία του ο κ. Τίγκας και το επισυνάπτει σχεδόν σε κάθε Δελτίο Τύπου, να πούμε πως αφορά παλιό μεμονωμένο περιστατικό πριν αναλάβει τη διοίκηση η παρούσα Δημοτική Αρχή και το οποίο επιλύσαμε σε συνεργασία και με το Συνήγορο του Πολίτη.

Σε κάθε περίπτωση, εάν σε 3,5 χρόνια διοίκησης το μοναδικό στοιχείο που έχει να παρουσιάσει ο κ. Τίγκας είναι αυτό το έγγραφο, για θέμα το οποίο έχουμε επιλύσει, τότε πρέπει και ο ίδιος να μας αναγνωρίσει ότι δικαίως πήραμε το βραβείο.

Όσο και αν προσπαθούν κάποιοι να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, δυστυχώς για αυτούς δεν τα καταφέρνουν.

Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έθεσε ως βασική προτεραιότητα τη βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πολίτες, οι οποίοι είναι ικανοί να κρίνουν το έργο της.

Ό,τι και να κάνει βέβαια η Δημοτική Αρχή η αντίδραση θα είναι η ίδια από τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Ψέματα, λασπολογία και παιχνίδι εντυπώσεων χωρίς καμία ουσία.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Παπάγου-Χολαργού