«Άμεση Δράση. Το μήνυμά σας ελήφθη»


Οι περιπέτειες ενός Χολαργιώτη γονέα με το παιδικό καροτσάκι στα ανύπαρκτα πεζοδρόμια της πόλης και η τυποποιημένη απάντηση στο κάλεσμα της άμεσης δράσης.

Το «Μένουμε Χολαργό» αναδημοσιεύει πρόσφατο post του Σπύρου Πετρόγιαννη στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, το οποίο παρουσιάζει το δικό του εξαιρετικό ενδιαφέρον για την κατάσταση των πεζοδρομίων, τη νοοτροπία των οδηγών και την αδιαφορία της ελληνικής αστυνομίας, σε ένα θέμα καθημερινότητας που μαστίζει τις γειτονιές των αθηναϊκών προαστίων.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Σήμερα για πολλοστή φορά συνάντησα οχήματα παρκαρισμένα επί του πεζοδρομίου στην λεωφόρο Μεσογείων, με αποτέλεσμα να αναγκαστώ και τις 4 φορές που πέρασα από το σημείο, να βγω με το καροτσάκι του μικρού στο οδόστρωμα του παράδρομου της λεωφόρου που ως γνωστόν είναι εξαιρετικά επικίνδυνη πρακτική.

Αποφάσισα λοιπόν να διεκδικήσω το δικαίωμα μου στην ελεύθερη πρόσβαση και κίνηση στο πεζοδρόμιο και να καταγγείλω την αντικοινωνική συμπεριφορά όσων παρκάρουν χωρίς να λογαριάζουν τον συνάνθρωπο ΑΜΕΑ ή το βρεφικό καροτσάκι στα αρμόδια όργανα.

Έτσι απευθύνθηκα με γραπτό μήνυμα στην άμεση δράση, ζητώντας να επέμβει άμεσα η τροχαία.

Επί 40 λεπτά περίμενα αλλά δεν εμφανίστηκε ποτέ κάποιο όργανο, οπότε και επικοινώνησα ξανά, και πάλι γραπτά, ζητώντας τα αυτονόητα.

Μιάμιση ώρα μετά επανέλαβα την έκκληση μου για τελευταία φορά. Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει περάσει διάστημα 2 ωρών και 15 λεπτών και ακόμα το ίδιο όχημα μπλοκάρει το πεζοδρόμιο.

Επισυνάπτω τις φωτογραφίες που το αποδεικνύουν.

Είναι εξαιρετικά δυσάρεστη η διαπίστωση, για ακόμα μια φορά, ότι σε αυτή τη χώρα κανένας δεν νοιάζεται για τον πολίτη και τα στοιχειώδη δικαιώματα του.

Κανένας δεν πρόκειται να επέμβει για να συνετίσει τον παράνομο και τον αντικοινωνικό.

Αδιαφορία παντού».