«Φιέστες στου Παπάγου, εγκατάλειψη στο Χολαργό»


Καυστική ανακοίνωση από τον Κώστα Τίγκα εναντίον του Ηλία Αποστολόπουλου με αφορμή την πρόσφατη τελετή εγκαινίων του νέου στίβου στο Αθλητικό Κέντρο Παπάγου και αντιπαραβολή με τους εγκαταλειμμένους αθλητικούς χώρους στο λόφο Τσακού.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης και Υποψήφιος Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού:

Αθλητικό Κέντρο Χολαργού στο Νταμάρι Εγκατάλειψη και Αδιαφορία

Ενώ ο Δήμαρχος διαφημίζει, ως μέγα έργο, την επισκευή του ανοιχτού γηπέδου Παπάγου, διαφημίζει δηλαδή το αυτονόητο, το αθλητικό κέντρο Χολαργού έχει πλήρως εγκαταλειφθεί και απαξιωθεί. Οι εικόνες από το αθλητικό κέντρο Χολαργού είναι χίλιες λέξεις η κάθε μία.

Αντί για χώρος αθλητισμού και αναψυχής, το αθλητικό κέντρο Χολαργού έχει καταντήσει σκουπιδότοπος, χώρος αποθήκευσης κάδων καθαριότητας και χώρος στάθμευσης των απορριμματοφόρων του Δήμου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δημόσια υγεία και ασφάλεια.

Το γήπεδο ποδοσφαίρου είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που παρουσιάζει αυτή την τριτοκοσμική εικόνα, με ανύπαρκτους χώρους υγιεινής, χωρίς στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας για αθλούμενους και θεατές και με ταρτάν στρωμένο από χώμα που σε κάθε βροχή γίνεται βούρκος.

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού έχει το προνόμιο να διαθέτει δύο σπουδαία αθλητικά κέντρα, προνόμιο που ελάχιστοι Δήμοι στην Ελλάδα έχουν, τα οποία ωστόσο συντηρούνται πρόχειρα και χωρίς σχεδιασμό, με λύσεις “μπαλώματα”. Αποτέλεσμα, η σπατάλη χρημάτων και η κακή κατανομή ωρών χρήσης σε συλλόγους, σχολεία και δημότες. Η αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για την χρήση και διαχείριση των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι ξεπερασμένη. Οι “νέες ιδέες στη νέα εποχή” πνίγηκαν στα χώματα και στα σκουπίδια του αθλητικού κέντρου Χολαργού.

Οι Δεσμεύσεις μας

Στόχος μας η δημιουργία στο Νταμάρι ενός πρότυπου χώρου Αθλητισμού και Πολιτισμού, για τη σωματική άσκηση και ψυχαγωγία των μικρών και των μεγάλων κατοίκων της πόλης μας. Ενός χώρου όπου θα υπάρχουν σε απόλυτη αρχιτεκτονική αρμονία μικρά και μεγάλα γήπεδα υψηλού επιπέδου, άφθονο πράσινο και ένα όμορφο υπαίθριο θέατρο. Για όλα αυτά θα υπάρξει δημοσιοποίηση της μελέτης μας μόλις ολοκληρωθεί και φυσικά δημόσια δέσμευσή μας.

Ήρθε η ώρα να νοικοκυρέψουμε την πόλη μας.
Ήρθε η ώρα για σοβαρή δουλειά.

Κώστας Τίγκας