Και ο εμφύλιος αθλητικός σπαραγμός συνεχίζεται…


Άρνηση από το ΓΑΣΧ για τη μεταγραφή -ενός ακόμη- αθλητή του στο ΣΚΑ, στα δικαστήρια οδηγεί τη διοίκηση του πρώτου ο πατέρας του αθλητή | Προτιμούν να σταματήσουν τον αθλητισμό από το να συνεχίσουν να αποτελούν μέλη του ΓΑΣΧ

Δίχως προηγούμενο τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στον τοπικό αθλητισμό του Χολαργού, με τον πόλεμο ανάμεσα σε ΓΑΣΧ και ΣΚΑ να λαμβάνει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Τελευταία εξέλιξη, η δημοσιοποίηση μέσω του «Μένουμε Χολαργό» από πλευράς του Χολαργιώτη γονέα, Πέτρου Μανιάτη, της ιδιωτικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ του ιδίου, της συζύγου του και της διοίκησης του ΓΑΣΧ.

Σε αυτή, η σύζυγος του κ. Μανιάτη, Κατερίνα Βλαχαντώνη, αιτείται τη μεταγραφή του γιου τους, Νικόλαου Μανιάτη, από το Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο στο νεοσύστατο Σύλλογο Κλασικού Αθλητισμού, με το ΓΑΣΧ να απαντά αρνητικά επικαλούμενος συγκεκριμένο κανονισμό του ΣΕΓΑΣ.

Στην ανταπάντησή του προς τη διοίκηση του ΓΑΣΧ, ο κ. Μανιάτης κάνει λόγο για νόμιμη μεν ενέργεια από την πλευρά του συλλόγου, όχι όμως και ηθική, από τη στιγμή που και ο ίδιος ο αθλητής δεν επιθυμεί πια να έχει την παραμικρή σχέση με το Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο.

Αυτό που προκαλεί και τη μεγαλύτερη εντύπωση στο κείμενο του κ. Μανιάτη είναι το ότι ο γιος του προτιμά να σταματήσει τον αθλητισμό από το να συνεχίσει να αποτελεί μέλος του ΓΑΣΧ! Ο Χολαργιώτης γονέας μάλιστα υπενθυμίζει τη φράση του εκπροσώπου του ΓΑΣΧ στο Δημοτικό Συμβούλιο της 17ης Οκτωβρίου, πως όσα παιδιά αποχώρησαν από το σύλλογο για το ΣΚΑ, αποτελούσαν βαρίδια για τον ίδιο το ΓΑΣΧ.

Αφού εγκαλεί τη διοίκηση του ΓΑΣΧ για την προνομιακή χρήση του «Μαρκ Μαρσώ», ο Πέτρος Μανιάτης κλείνει το κείμενό του δίνοντας ραντεβού με το σύλλογο στα αθλητικά και αστικά δικαστήρια, για μια συνέχεια η οποία προβλέπεται αν μη τι άλλο καυτή, χωρίς κανείς να μπορεί στην παρούσα φάση να προβλέψει πού θα οδηγήσει στο τέλος η όλη αυτή κόντρα.

Διαβάστε αναλυτικά:

From: Katerina Maniati <katmaniati@yahoo.gr>
Sent: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 21:14
To: Petros Maniatis <pekatman@otenet.gr> Subject: Πρθ.: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Στάλθηκε από το Ταχυδρομείο Yahoo για iPhone

Έναρξη προωθημένου μηνύματος:

Στις Δευτέρα, Οκτωβρίου 22, 2018, 7:07 μμ, ο χρήστης info@gas-holargos.gr έγραψε:

Αγαπητή κα Βλαχαντώνη,

Ο σύλλογος τον οποίο εδώ και χρόνια έχετε επιλέξει για να αθλείται το παιδί σας ή και εσείς ο ίδιος, βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να δεχτεί ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό αιτήσεων μεταγραφής τόσο από εσάς όσο και από σημαντικό αριθμό άλλων αθλητών, όλες προς ένα συγκεκριμένο σύλλογο της πόλης μας, τον νεοσύστατο ΣΚΑ Χ-Π.

Πραγματικά μας λυπεί το γεγονός ότι αθλητές που μεγάλωσαν αθλητικά μέσα στον ΓΑΣΧ και ο σύλλογος μας επένδυσε τόσο αθλητικά όσο και αγωνιστικά σε αυτά τα παιδιά, αιτούνται μεταγραφής λόγω αποχώρησης συγκεκριμένου προπονητή, τον οποίο ο ΓΑΣΧ είχε επιλέξει για συνεργάτη του και προπονητή σας. Σε κάθε περίπτωση όμως αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα σας να αιτηθείτε την μεταγραφή σας.

Αναφαίρετο όμως δικαίωμα και του ΓΑΣΧ είναι να προστατεύει και να φροντίζει τους αθλητές τους, και για τον λόγο αυτό κινητοποιηθήκαμε άμεσα και αναπληρώσαμε τους προπονητές που αποχώρησαν, ανανεώνοντας την προπονητική μας ομάδα με εξαιρετικούς συνεργάτες, ώστε να προσφέρουμε σε όλους τους αθλητές μας υπηρεσίες υψηλών προδιαγραφών.

Ο κανονισμός μεταγραφών του ΣΕΓΑΣ είναι σαφής και ορίζει συγκεκριμένο πλήθος αθλητών που μπορούν να μεταγραφούν σε άλλο σύλλογο. Με βάση λοιπόν τον κανονισμό αυτό και κατόπιν σχετικής εισήγησης της επιτροπής του τμήματος στίβου του συλλόγου μας, που βασίστηκε στην επιθυμία των αθλητών αυτών αλλά και στην προστασία του ΓΑΣΧ, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας, αποφάσισε την έγκριση ή μη των μεταγραφών:

Σας ενημερώνουμε ότι η αίτηση μεταγραφής σας, δεν εγκρίθηκε επειδή έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος οριζόμενος από τον κανονισμό του ΣΕΓΑΣ, αριθμός μεταγραφών για την ηλικιακή κατηγορία που ανήκετε.

Μετά την συμπλήρωση του μέγιστου οριζόμενου αριθμού μεταγραφών για όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, όλοι οι υπόλοιποι αθλητές και αθλήτριες παραμένουν στο δυναμικό του ΓΑΣΧ, διατηρώντας όλα τα σχετικά δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις που έχουν όλοι οι ενεργοί αθλητές του ΓΑΣΧ.
Αναλυτικότερα περιλαμβάνονται:
1. το δελτίο αθλητή καθώς και η σχετική κάρτα υγείας, σφραγισμένα και υπογεγραμμένα κατάλληλα από καρδιολόγο,
2. προπόνηση με βάση το επίσημο πρόγραμμα του ΓΑΣΧ, με τους με εργασιακή σχέση με το σύλλογο μας υπεύθυνους προπονητές,
3. ετήσια εγγραφή αθλητή και καταβολή της όποιας οικονομικής ενίσχυσης ανά περίπτωση καθώς και
4. απολαβή όλων των παροχών που προσφέρουμε στους αθλητές μας όπως: αθλητικό υλικό-εξοπλισμό, ορθοπεδικό, φυσικοθεραπευτή, πλήρη ή μερική κάλυψη εξόδων στα πανελλήνια πρωταθλήματα, εργομετρική αξιολόγηση μετά από σχετική εισήγηση των προπονητών, αγωνιστική εμφάνιση και οποιαδήποτε άλλη επιπρόσθετη σχετική παροχή ανάλογα με την εκάστοτε οικονομική δυνατότητα του συλλόγου.

Στην περίπτωση όμως που με δικής σας επιθυμία, επιλέξετε να προπονήστε με προπονητή της αρεσκείας σας, που δεν ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό του ΓΑΣΧ, και επειδή σκοπός του σωματείου μας δεν είναι ο αποκλεισμός από τον αθλητισμό ακόμα και εκείνων των αθλητών μας που δεν εντάσσονται πλήρως στις προπονητικές δραστηριότητες του ΓΑΣΧ, σας παρέχετε, βάσει του εσωτερικού κανονισμού του ΓΑΣΧ, με ειδική έγγραφη άδεια, η δυνατότητα επιλογής προπονητή.
Σε αυτή την περίπτωση θα υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση ότι:

1. ο ΓΑΣΧ δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού σας κατά τη διάρκεια των προπονήσεων και εσείς δεν έχετε καμία άλλη απαίτηση απολαβής παροχών από το σωματείο και
2. θα προπονείστε με τον δηλωθέντα από εσάς προπονητή, που δεν έχει εργασιακή σχέση με τον ΓΑΣΧ, σε διαφορετική αθλητική εγκατάσταση από αυτές που χρησιμοποιεί ο σύλλογος μας ή στην εγκατάσταση που χρησιμοποιεί ο ΓΑΣΧ εκτός του επισήμου ωραρίου του προγράμματος προπονήσεων του ΓΑΣΧ.

Σε περίπτωση που θέλετε να συμμετάσχετε σε αγώνες, θα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:
1.το δελτίο αθλητή καθώς και η σχετική κάρτα υγείας, σφραγισμένα και υπογεγραμμένα κατάλληλα από καρδιολόγο και
2.ετήσια εγγραφή αθλητή και καταβολή των εξόδων συμμετοχής (μετακίνησης, διαμονής, διατροφής) σε Πανελλήνιους αγώνες στην περιφέρεια
Ο ΓΑΣΧ θα σας παρέχει αγωνιστική εμφάνιση και θα σας δηλώνει στους αγώνες με τα χρώματα του συλλόγου μας, μόνον εφόσον έχει υπογραφεί από εσάς σχετική υπεύθυνη δήλωση, ότι ο ΓΑΣΧ δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού σας κατά τη διάρκεια των προπονήσεων ή των αγώνων, όπως επίσης και για τυχόν ευρήματα στον οργανισμό σας, και εσείς δεν έχετε καμία άλλη απαίτηση απολαβής παροχών από το σωματείο μας.

Το Δ.Σ. του ΓΑΣ Χολαργού

Ζακύνθου 2 & Φανερωμένης, Χολαργός
Στάδιο “Μαρκ Μαρσώ”
Τηλ. – Fax: 210-6522954
Κινητό: 6932489921
site: www.gas-holargos.gr

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

From: Petros Maniatis <pekatman@otenet.gr> Sent: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 22:27
To: ‘info@gas-holargos.gr’ <info@gas-holargos.gr>
Cc: ‘Katerina Maniati’ <katmaniati@yahoo.gr>; ‘dopap.papxol@gmail.com’ <dopap.papxol@gmail.com>; ‘info@dpapxol.gov.gr’ <info@dpapxol.gov.gr>; nik.p.maniatis@gmail.com
Subject: RE: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ

Προς Δ.Σ ΓΑΣ Χολαργού

Αν και τυπικά η άρνηση της μεταγραφής, από τον ΓΑΣ στον ΣΚΑ, του υιού μου Νικολάου Μανιάτη είναι νόμιμη ενέργεια, δεν είναι καθόλου ηθική. Πρόκειται για νεαρό αθλητή που στην αρχή της ώριμης ζωής του παίρνει το χειρότερο δυνατό μήνυμα ανάμεσα σε άλλα που ήδη εκπέμπει η νοσηρή κοινωνία μας.

Έδωσα την επιλογή στον υιό μου να επιστρέψει τον ΓΑΣ και αρνήθηκε κατηγορηματικά να έχει την οποιαδήποτε σχέση με τον σύλλογο σας. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα προτιμήσει να εγκαταλείψει τον αθλητισμό. Άλλωστε όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος σας, στο δημοτικό συμβούλιο στις 17-10-2018, τα παιδιά που έφυγαν ήταν ένα βαρίδι για εσάς.

Παρεμπιπτόντως κανένα δικαίωμα δεν έχετε να αποφασίζετε εσείς ποιος θα προπονείται και ποιος όχι στο δημοτικό στάδιο Μαρκ Μαρσώ καθώς αυτό αποτελεί αρμοδιότητα του ΔΟΠΑΠ και του Δημάρχου. Είναι όμως και αυτό ενδεικτικό της νοοτροπίας που έδιωξε τους αθλητές από κοντά σας.

Κύριοι του ΓΑΣ θα με βρείτε μπροστά σας, με κάθε νόμιμο τρόπο, στα αθλητικά και αστικά δικαστήρια καθώς και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, να είστε όμως σίγουροι ότι η ηθική ήττα -ακόμη και αν ξεπεράστε την νομική- είναι η χειρότερη από όλες……

Petros Maniatis MD, Ph.D
Head of CT & Interventional Radiology Department
Konstantopouleio Hospital
Athens – Greece
Office: +30 2132057925
Secretary: +30 2132057924
Mobile: +30 6977209245