Πιο κοντά από ποτέ το come back του «Αλέξανδρου»


Σε συζητήσεις με τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλοβοήθειας Στρατού ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, για τη μίσθωση και την πολυπόθητη… νεκρανάσταση του ιστορικού Κινηματοθεάτρου «Αλέξανδρος».

Ένα πάγιο αίτημα Παπαγιωτών και Χολαργιωτών φαίνεται πως μπαίνει σε φάση υλοποίησης, έστω και κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης (17/10), η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συζητήσεις με τον ΕΛΟΑΣ για τη μίσθωση του εγκαταλειμμένου Κινηματοθεάτρου της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, για 20+20 χρόνια.

Αρχική πρόθεση του Δήμου ήταν η απ’ ευθείας αγορά του ακινήτου, προκειμένου ο «Αλέξανδρος» να αποτελέσει μια και καλή περιουσία όλων των δημοτών, ωστόσο το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ήταν και παραμένει κάθετα αντίθετο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Τουναντίον, η αντιπρόταση της μίσθωσης του ακινήτου βρίσκει σύμφωνες και τις δύο πλευρές, με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού να επιθυμεί να ενοικιάσει το χώρο για 20 έτη, με δικαίωμα επέκτασης της συμφωνίας για άλλα τόσα. Το μηνιαίο μίσθωμα προτείνεται στα 3.500 ευρώ, με το Δήμο να αναλαμβάνει και το σύνολο της ανακαίνισης των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων του κτιρίου, με προϋπολογισμό έργου περί τις 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστολόπουλο, το κόστος της ανακαίνισης και του ενοικίου θα αποσβεστεί εν καιρώ, αφού με τη σειρά του ο Δήμος θα εκμισθώνει σε ιδιώτη και μάλιστα με υψηλό αντίτιμο το κυλικείο της κεντρικής αίθουσας αλλά και εκείνο του roof garden.

Σε περίπτωση που ο «Αλέξανδρος»… ξυπνήσει, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού θα διαθέτει πλέον έναν ακόμη χώρο υψηλού πολιτιστικού επιπέδου, που, μαζί με το Κηποθέατρο Παπάγου και το Αμφιθέατρο Χολαργού «Μίκης Θεοδωράκης», θα κατατάσσουν την περιοχή στις πρώτες θέσεις της δωδεκάμηνης πολιτιστικής ατζέντας σε ολόκληρη τη χώρα.