Άλλο «1Κ», άλλο «3Κ»


Ανακοίνωσε Κουκή ο Αποστολόπουλος, αλλά ένας… Κούκος δεν φέρνει την άνοιξη για το Δήμαρχο | Παρελθόν η συμμαχία των «3Κ» (Κουκής-Κουτάκης-Κούτρα), η οποία ήταν και εκείνη που τροφοδοτούσε με σταυρούς τον τέως Πρόεδρο της τοπικής ΝΔ

Όπως από τις 24 Ιουλίου του 2016 είχε γράψει πρώτο το «Μένουμε Χολαργό», ο Νίκος Κουκής αποτελεί και επίσημα πια από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 μέλος της παράταξης του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου.

Ο Παπαγιώτης πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου, πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού και τέως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Παπάγου-Χολαργού, με ανακοίνωση τόσο από τον ίδιο όσο και από το Δήμαρχο, επέλεξε οριστικά στρατόπεδο εν όψει των εκλογών του ερχόμενου Μαΐου.

Έχοντας μεταπηδήσει ήδη από παράταξη σε παράταξη και τούμπαλιν, ο κ. Κουκής, που το 2006 πολιτεύτηκε με τη Σοφία Χρήστου, το 2010 με τον Βασίλη Ξύδη και το 2014 με τον Κώστα Τίγκα, ήρθε η ώρα να δοκιμάσει και την παράταξη του παιδικού του φίλου, για τη συνέχιση της… χρηστής διοίκησης όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και την επόμενη τετραετία.

Την πορεία και τα όνειρα Κουκή ωστόσο φαίνεται πως ανακόπτουν τα δύο έτερα «Κ» της πάλαι ποτέ άτυπης συμμαχίας των λεγόμενων «3Κ». Ο Νίκος Κουκής επέλεξε μεν Αποστολόπουλο, ο Νίκος Κουτάκης και η Κική Κούτρα ωστόσο κούνησαν… ήδη το μαντήλι στον μικρότερο της παρέας. Μικρότερο τόσο ηλικιακά όσο και βάσει δυναμικής, αφού Κουτάκης (κυρίως) και Κούτρα (κατά δεύτερο λόγο) ήταν εκείνοι που διαχρονικά τροφοδοτούσαν με δικούς τους ψηφοφόρους το όνομα του Νίκου Κουκή.

Ο Νίκος Κουτάκης μπορεί μετά την αποχώρησή του από την παράταξη Τίγκα να εμφανιζόταν πιο κοντά στο νυν Δήμαρχο, πλέον όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει, κάτι που αποδεικνύει και η μεμονωμένη -και εσπευσμένη- ανακοίνωση του Κουκή από τον Αποστολόπουλο το πρωί της Δευτέρας (5/11).

Η Κική Κούτρα, από την άλλη, μάχεται από την πρώτη στιγμή τον Ηλία Αποστολόπουλο και τους συνεργάτες του, με την κόντρα ανάμεσα στην ίδια και το Δήμαρχο (κυρίως λόγω της γνωστής υπόθεσης με τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου) να βρίσκεται στην κορύφωσή της.

Κουτάκης, Κούτρα (ελεύθεροι… κι ωραίοι), Οικονόμου και Παρίση (με το ενάμιση πόδι εκτός παράταξης Αποστολόπουλου) αποτελούν στην ουσία τους πραγματικούς παράγοντες από Παπάγου μεριά, με το εν λόγω… κουαρτέτο, σε συνδυασμό με την εκ Παπάγου ορμώμενη παράταξη Τίγκα, να πονοκεφαλιάζει ήδη τον Ηλία Αποστολόπουλο, περισσότερο κι απ’ όσο τον… ανακουφίζει η -παπαγιώτικη- «μεταγραφή» Κουκή.

Μια «μεταγραφή» που όλως… τυχαίως ήρθε στην επιφάνεια την πρώτη μέρα μετά το «Κανάκειο» Σαββατοκύριακο, κατά το οποίο η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Νικήτα Κανάκη για τη Δημαρχία επισκίασε τα πάντα στην πόλη, τρομάζοντας περισσότερο από όλους τον ίδιο τον Ηλία Αποστολόπουλο.