Και ο ΣΥΡΙΖΑ #μετονΝικήτα!

Μετά την παράταξη Κουγιουμτζόπουλου, στο πλευρό του Νικήτα Κανάκη τάσσεται και η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Χολαργού-Παπάγου.

Και ενώ ο Νικήτας Κανάκης απέφυγε με έξυπνη… ντρίμπλα το -ανεπιθύμητο- χρίσμα από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ανακοινώνοντας εν τέλει την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του, την Τετάρτη (7/11) η δημοτική παράταξη του κυβερνώντος κόμματος γνωστοποίησε πως αποδέχεται την πρόσκληση δημόσιου διαλόγου που απηύθυνε ο Χολαργιώτης Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου!

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό Δελτίο Τύπου, η «Συμμαχία Ενεργών Πολιτών» αποδέχεται την πρόσκληση δημόσιου διαλόγου που απηύθυνε ο κ. Κανάκης στο πρόσφατο διαδικτυακό του μήνυμα, με βασική επιδίωξη τη συγκρότηση ευρύτερων δυνατών συναινέσεων και συνεργασιών, που θα βασίζονται σε συγκεκριμένες προγραμματικές και προοδευτικές συγκλίσεις, γύρω από συγκεκριμένους άξονες.

Κι αν η παράταξη Κουγιουμτζόπουλου έσπευσε από την πρώτη στιγμή όπως αναμενόταν να ταχθεί στο πλευρό του νέου υποψηφίου Δημάρχου, η συστράτευση του ΣΥΡΙΖΑ με τον ανεξάρτητο -αλλά και διαχρονικά κεντροαριστερό- Νικήτα Κανάκη υποδηλώνει δύο ενδεχόμενα. Είτε πως οι άνθρωποι της τοπικής του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα έχουν αποδεχτεί τι έρχεται για αυτούς σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες που ακολουθούν (πόσο μάλλον στο δικό μας Δήμο) και ψάχνουν ένα σωσίβιο για να κρατηθούν στον αφρό, είτε πως επιδιώκουν να προσεταιριστούν τη δυναμική της υποψηφιότητας Κανάκη, προσδίδοντας στην παράταξη #μετονΝικήτα ένα πιο ΣΥΡΙΖΑϊκό προφίλ.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση του κ. Κανάκη ύστερα από αυτή την αναπάντεχη για πολλούς εξέλιξη της Τετάρτης (7/11) και το κατά πόσο ο Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου θα δεχτεί να εντάξει στους κόλπους του έναν κομματικό μηχανισμό που σε Παπάγου πρωτίστως και Χολαργό δευτερευόντως αποτελεί πια ό,τι αποτελεί και ο κ. Κουγιουμτζόπουλος για τους εργαζόμενους του Δήμου.

Δηλαδή, persona non grata.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της «Συμμαχίας Ενεργών Πολιτών Παπάγου-Χολαργού»:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H «Συμμαχία Ενεργών Πολιτών Παπάγου-Χολαργού» αποδέχεται την πρόσκληση δημόσιου διαλόγου που απηύθυνε ο Νικήτας Κανάκης

Η Δημοτική Παράταξη «Συμμαχία Ενεργών Πολιτών Παπάγου-Χολαργού» θεωρεί ιδιαίτερα θετική την πρόσκληση δημόσιου διαλόγου που με το πρόσφατο διαδικτυακό του μήνυμα (#μετοΝικήτα) απηύθυνε ο κ. Νικήτας Κανάκης, Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, γνωστοποιώντας ταυτόχρονα την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του για το Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

Η «Συμμαχία Ενεργών Πολιτών» αποδέχεται την πρόσκληση δημόσιου διαλόγου που απηύθυνε ο κ. Νικήτας Κανάκης στο διαδικτυακό του μήνυμα. Επιδιώκουμε τη συγκρότηση των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων και συνεργασιών, που θα βασίζονται σε συγκεκριμένες προγραμματικές και προοδευτικές συγκλίσεις, γύρω από τους παρακάτω άξονες:

  • Ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο βασισμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, με σεβασμό στο περιβάλλον.
  • Την εφαρμογή κοινωνικής και πολιτιστικής – πολιτισμικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη).
  • Την προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ως εναλλακτικού οικονομικού παραδείγματος.
  • Τη χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, με την αξιοποίηση και διάχυση νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.
  • Τη θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας.

Για να φτιάξουμε μαζί μια σύγχρονη πόλη, που δε θα την κατοικούμε απλώς, αλλά θα τη ζούμε και θα τη χαιρόμαστε.

Συντονιστική Επιτροπή
«Συμμαχία Ενεργών Πολιτών Παπάγου-Χολαργού»