ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: «Επιτέλους αξιοποιείται το μέγαρο “Αλέξανδρος”»

Να μη χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος αναφορικά με την επαναλειτουργία του κινηματοθεάτρου «Αλέξανδρος» της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου ζητά με δημόσια παρέμβασή του ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Παπάγου-Χολαργού, Δημήτρης Οικονόμου.

Διαβάστε αναλυτικά:

Η ΓΝΩΜΗ

Επιτέλους αξιοποιείται το μέγαρο «Αλέξανδρος»

Με πρόσφατη απόφαση, το Δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισε την σύσταση επιτροπής για την έναρξη διαλόγου με το ταμείο του στρατού στο οποίο ανήκει το μέγαρο Αλέξανδρος ,με σκοπό την μακροχρόνια μίσθωση του κτηρίου. Η τεχνική υπηρεσία του δήμου προέβη ήδη σε μια πρώτη εκτίμηση γύρω στα 500.000 ευρώ για το κόστος ανακατασκευής του .

Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά ικανοποίηση και προσωπική δικαίωση για αυτή την απόφαση. Το 2009 ήμουν από τους πρώτους, αν όχι ο μόνος, που πρότεινα, επέμεινα και αγωνίστηκα για την αξιοποίηση του μεγάρου.

Την εποχή εκείνη, πρότεινα την λειτουργία του, ως πολυχώρου με την μακροχρόνια μίσθωση του και την εγκατάλειψη της ιδέας για δημιουργία πολιτιστικού κέντρου στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Δυστυχώς η τότε δημοτική αρχή επέμεινε μυωπικά στη δημιουργία πολιτιστικού κέντρου- εκτρώματος- ,με συντελεστή δόμησης 1,4 (!!!) στην ήδη επιβαρημένη από το μετρό και το υπουργείο συγκοινωνίας κάτω ζώνη Παπάγου. Φυσικά , μεταξύ των λοιπών γνωστών ολέθριων συνεπειών αυτής της “εμμονικής επιλογής ” της τότε δημοτικής αρχής ήταν και το γεγονός ότι ουδείς ασχολήθηκε με την πρόταση μου να αξιοποιηθεί το μέγαρο Αλέξανδρος .

Με την ανάληψη των καθηκόντων της σημερινής δημοτικής αρχής, το Σεπτέμβριο του 2014,ως μέλος της, επανέφερα το θέμα, έλαβα σειρά πρωτοβουλιών και πραγματοποίησα επαφές που θα βοηθούσαν την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Από τα βασικά μου επιχειρήματα που αυτή την περίοδο χρησιμοποίησα ήταν ότι ο Παπάγος στερείται ενός κέντρου αναφοράς ποικίλων δράσεων για την τέχνη, τον πολιτισμό ,την δυνατότητα πραγματοποίησης εκδηλώσεων και συναναστροφής των κατοίκων του. Η επαναλειτουργία του “Αλέξανδρου” θα είχε δε πολλαπλά οφέλη για το σύνολό του δήμου!!!

Σημείωνα επίσης ότι η κοινότητα “δικαιούται” αυτό το έργο δεδομένου ότι στο δήμο μας εισέρευσαν 5.500.000ευρώ ,προερχόμενα από του Παπάγου,(αποζημίωση λόγω κατασκευής της Αττικής οδού).

Μεταξύ των άλλων στον “Αλέξανδρο” , μπορούν να λειτουργούν θεατρική σκηνή, κινηματογράφος, να υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης εκδηλώσεων-συναυλιών, συνεδρίων, ημερίδων εκθέσεων κ.α

Δεν θα πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος, η συσταθείσα επιτροπή που πρέπει να αποτελείται από πρόσωπα κύρους και εγνωσμένης αξίας θα πρέπει να κινηθεί τάχιστα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας ,για να ακολουθήσει η υλοποίηση του τόσο σημαντικού και απαραίτητου αυτού έργου!!!

Δημήτρης Οικονόμου
Πρόεδρος ΔΟΠΑΠ