Συνεργασία ΣΠΠ-Εθνικού Θεάτρου


Το Εθνικό Θέατρο διηγείται τα «Παραμύθια» στα παιδιά του Συνδέσμου Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ Χολαργού.

Διαβάστε αναλυτικά:

Δελτίο Τύπου 19

13 Νοε. 2018

Ο Σύνδεσμος Προστασίας
Παιδιών και ΑμεΑ
Συνεργάζεται με το Εθνικό Θέατρο

Στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας για τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους περιθαλπόμενους, ο Σύνδεσμος Προστασίας Παιδιών και ΑμεΑ ξεκινά μια μοναδική συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο.

Το μεγάλο αυτό καλλιτεχνικό ίδρυμα, στο πλαίσιο του κοινωνικού του ρόλου, διοργανώνει μια σειρά δράσεων με τον τίτλο «Εθνικό σε αποστολή».

Οι δράσεις αυτές έχουν σκοπό να κάνουν τα περιθαλπόμενα άτομα που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε πολιτιστικά δρώμενα, κοινωνούς της Τέχνης. Μια από αυτές τις δράσεις είναι και τα Παραμύθια.

Τα Παραμύθια αφηγούνται ιστορίες σε όσους ίσως δεν έχουν κάποιον να τους τα διηγηθεί, σε παιδιά και νέους ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με περιορισμένη πρόσβαση στην ευεργετική επίδραση της τέχνης. Παραμύθια λαϊκά από κάθε γωνιά της γης, ντυμένα με τραγούδια – ειδικά φτιαγμένα για τις ιστορίες που συνοδεύουν.

Το πρόγραμμα εξελίσσεται ανά 15θήμερο, και διαρκεί μέχρι τα τέλη Απριλίου 2019. Αφηγητής είναι ο Δημήτρης Β. Προύσαλης και τραγουδιστής είναι ο Φίλιππος Πλακιάς.

Τελειώνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Εθνικό Θέατρο και ειδικότερα τους φορείς διαχείρισης των δράσεων αυτών που ανταποκρίθηκαν άμεσα και με πολλή χαρά στην πρόσκλησή μας αυτή.

Κώστας Τίγκας
Πρόεδρος ΔΣ