Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει επίσημα Αποστολόπουλο


Στους εκλεκτούς του Κινήματος Αλλαγής εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου του 2019 ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 αποτελούν στοίχημα για το Κίνημα Αλλαγής και ως εκ τούτου οι επιλογές ειδικά στο λεκανοπέδιο έχουν εξελιχθεί σε δύσκολη άσκηση για τα στελέχη που έχουν την ευθύνη γι’ αυτές. Και αυτό συμβαίνει λόγω των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στους Δήμους, αλλά και της πληθώρας -σε ορισμένες περιπτώσεις- ενδιαφερομένων.

Στους περισσότερους όμως Δήμους του βόρειου τομέα της Αττικής η κατάσταση δείχνει να ξεκαθαρίζει. Κατ’ αρχήν υπάρχουν Δήμοι που ήδη το Κίνημα Αλλαγής έχει ανακοινώσει επίσημα τους υποψήφιους που θα στηρίξει. Αυτοί είναι ο Παναγιώτης Μανούρης στη Νέα Ιωνία με την παράταξη «Δημιουργία και Αλληλεγγύη» και ο εν ενεργεία Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας.

Από εκεί και πέρα στο Χαλάνδρι τα τυπικά, όπως όλα δείχνουν, απομένουν για να ανακοινωθεί η στήριξη στον πρώην βουλευτή και υφυπουργό Παιδείας, Γιώργο Θωμά. Το ίδιο και στο Δήμο Νέου Ηρακλείου, όπου θα στηριχθεί ο νυν Δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος.

Στο Δήμο της Αγίας Παρασκευής η στήριξη θα δοθεί στον συνδυασμό «Αλλάζουμε», του οποίου ηγείται ο Γιάννης Μυλωνάκης. Στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού θα στηριχθεί η παράταξη του νυν Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, μιας και σε αυτή μετέχουν γνωστά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, όπως οι Βαλυράκης, Νικάκη κ.ά.

Ένα στέλεχος που προέρχεται από τη νεολαία του κόμματος, ο οικονομολόγος Μάριος Ψυχάλης, αναμένεται να λάβει τη στήριξη του ΚΙΝΑΛ στο Δήμο Λυκόβρυσης-Πεύκης. Την ίδια στιγμή, στο Δήμο Κηφισιάς θα στηριχθεί η παράταξη «Πρωτοβουλία», με υποψήφια Δήμαρχο την Σάντυ Πατρινού-Ντελ Τόρο.

Στο Δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος υποψήφιος αναμένεται να είναι ο ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Βούρος, ωστόσο η τοπική οργάνωση του ΚΙΝΑΛ έχει εκδηλώσει την προτίμησή της στον Μιχάλη Κουτσάκη.

Στα Βριλήσσια η στήριξη αναμένεται να δοθεί στον νυν Δήμαρχο της πόλης, Ξένο Μανιατογιάννη.

Τέλος, στο Μαρούσι οι αποφάσεις αναμένεται να παρθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, θα υπάρχει υποψήφιος και δεν θα στηριχθεί ο Γιώργος Καραμέρος, όπως ακουγόταν το τελευταίο διάστημα.