Αναλυτικά το πλήρες πρόγραμμα της ετήσιας θρησκευτικής πανήγυρης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού, το διήμερο 22-23 Αυγούστου 2024.
Οι λατρευτικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν το απόγευμα (19:00) της Πέμπτης 22 Αυγούστου, με τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Βοηθού Επισκόπου Θεσπιών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κ. Παύλου. Περί τις 21:15 θα ακολουθήσει η λιτάνευση του Ιερού Επιταφίου της Παναγίας και της Ιερής Εικόνας της Φανερωμένης στους δρόμους του Χολαργού.
Η πομπή, υπό τη συνοδεία φιλαρμονικής, θα κατηφορίσει την οδό Φανερωμένης, στρίβοντας δεξιά στη λεωφόρο Μεσογείων, για να επιστρέψει στη συνέχεια στο Ναό μέσω των οδών Πυθαγόρα (με την καθιερωμένη δέηση έξω από το Metropolitan General), Χίου και Βουτσινά. Μετά το πέρας της λιτανείας θα τελεστεί όπως κάθε χρόνο η Ιερή Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Την κυριώνυμο ημέρα (Παρασκευή 23 Αυγούστου), που από το 2021 αποτελεί επίσημη αργία για το Δήμο Παπάγου-Χολαργού, το πρωί (07:00), προεξάρχοντος ξανά του Επισκόπου Θεσπιών, κ. Παύλου, θα τελεστούν ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα (19:00) ο Πανηγυρικός Μεθέορτος Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας, καθώς και η Ιερή Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Οι Ιερείς, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και οι συνεργάτες του Καθεδρικού Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φανερωμένης Χολαργού προσκαλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις λατρευτικές εκδηλώσεις της ετήσιας θρησκευτικής πανήγυρης του Ιερού Ναού, τόσο την Πέμπτη 22, όσο και την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024.
Το πρόγραμμα της πανηγύρεως συνοπτικά:
ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΙΕΡΟΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ (ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ)
ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ
23 Αυγούστου 2024 – Θεομητορική πανήγυρις
Τιμῶντες εὐλαβῶς τήν ἀπόδοση τῆς ἑορτῆς τῆς Κοιμήσεως τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ἱερό Ναό (Κοιμήσεως Θεοτόκου) Φανερωμένης Χολαργοῦ, οἱ Ἱερεῖς, τό Ἐκκλησιαστικό Συμβούλιο καί οἱ συνεργάτες αὐτοῦ, σᾶς προσκαλοῦμε νά συμμετάσχετε στίς λατρευτικές ἐκδηλώσεις πού θα πραγματοποιηθοῦν τό διήμερο 22 καί 23 Αὐγούστου 2024 σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:
Πέμπτη 22 Αὐγούστου 2024
7:00 μ.μ.:
- Ὁ Μέγας Πανηγυρικός Ἑσπερινός, μετ’ Ἀρτοκλασίας καί θείου κηρύγματος.
- Ἡ λιτάνευσις τοῦ Ἱεροῦ Ἐπιταφίου τῆς Παναγίας καί τῆς Ἱεράς Εἰκόνος τῆς Φανερωμένης διά τῶν ὁδῶν Φανερωμένης, λεωφ. Μεσογείων, Πυθαγόρα, Χίου, Βουτσινᾶ.
- Μέ τήν ἐπιστροφή μας ἀπό τήν λιτανεία, Ἱερά Παράκλησις πρός τήν Ὑπεραγία Θεοτόκο.
Παρασκευή 23 Αὐγούστου 2024
- 7:00 π.μ.: Ὁ Ὄρθρος καί ἡ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
- 7:00 μ.μ.: Ὁ Πανηγυρικός μεθέορτος Ἑσπερινός -μετ’ Ἀρτοκλασίας- καί ἡ Ἱερά Παράκλησις πρός τήν Ὑπεραγία Θεοτόκο.
→ Τοῦ Πανηγυρικοῦ Ἑσπερινοῦ καί τῆς Θείας Λειτουργίας θά προεξάρχει ὁ Θεοφιλέστατος Ἐπίσκοπος Θεσπιῶν, κ. Παῦλος.