Καθαρά σχολεία ζητά η Ένωση Γονέων


Εξασφάλιση της καθαριότητας των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και όχι μόνο μετά το πέρας αυτού επιδιώκει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Παπάγου-Χολαργού.

Διαβάστε αναλυτικά το σχετικό Δελτίο Τύπου που απέστειλε στον τοπικό Τύπο η Ένωση:

Θέλουμε καθαρά σχολεία όταν τα παιδιά μας είναι εκεί!

Οι σχολικές μονάδες είναι ζωντανοί οργανισμοί και πρέπει να εξασφαλίζεται η καθαριότητά τους κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους.

Αυτό είναι πάγιο και αδιαπραγμάτευτο  αίτημα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων των Σχολείων Παπάγου – Χολαργού.

Έχει καταγραφεί με την μορφή έγγραφου αιτήματος προς την αρμόδια σχολική επιτροπή, ενώ παράλληλα έχει τεθεί στο πλαίσιο συνομιλιών εκπροσώπων της Ένωσης, τόσο με τον Δήμαρχο, όσο και με τον Πρόεδρο της Α΄Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Ζητάμε καθαρά σχολεία καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου και όχι μόνο μετά το πέρας αυτού.

Κρίνουμε ότι αυτό είναι απαραίτητο λόγω της ηλικίας και του αριθμού των μαθητών στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά του Δήμου.

Εντείνουμε τις διεκδικήσεις μας γιατί: οι σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας είχαν δημιουργηθεί για να φιλοξενήσουν συγκεκριμένο αριθμό παιδιών. Σήμερα, σχολικές μονάδες που είχαν ιδρυθεί σαν 12θέσιες έχουν φτάσει να λειτουργούν ως 18θέσιες, γεγονός που δημιουργεί πολλά προβλήματα, ένα εκ των οποίων είναι οι αυξημένες ανάγκες σε καθαριότητα. Επιπλέον, ο αριθμός μαθητών σε κάθε τμήμα χρόνο με το χρόνο αγγίζει το ανώτερο επιτρεπτό όριο.

Είναι γεγονός ότι μέχρι πριν δύο χρόνια οι Σύλλογοι Γονέων, στηριζόμενοι από γονείς που είχαν την οικονομική δυνατότητα, έβαζαν ένα επιπλέον ποσό για την αμοιβή των καθαριστών, εξασφαλίζοντας την παρουσία τους καθόλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Αναλάμβαναν με αυτό τον τρόπο την ευθύνη της Πολιτείας και του Δήμου. Σήμερα, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, η δυνατότητα αυτή δεν υπάρχει ούτε καν για να συμβάλλουν οι γονείς στα απολύτως απαραίτητα.

Η διοίκηση της Ένωσης Γονέων, με πνεύμα συνεργασίας και  θεωρώντας δεδομένη την επιθυμία της Δημοτικής Αρχής του τόπου να επιληφθεί των προβλημάτων που εμφανίζονται στο χώρο των σχολείων, έχει θέσει το θέμα,επανειλημμένα, στους αρμόδιους. Την χρονιά που διανύουμε, η ύπαρξη υπαλλήλων «Γενικών Καθηκόντων», που στάλθηκαν στον Δήμο μας από τον ΟΑΕΔ και η προώθηση κάποιων από αυτών στα σχολεία, λειτούργησε, μέχρι ενός σημείου, επικουρικά στον τομέα της καθαριότητας. Όμως, οι συμβάσεις τους λήγουν στο τέλος του Μάρτη και μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε για το αν και πότε θα ξανατρέξουν από τον ΟΑΕΔ παρόμοια προγράμματα. Η απάντηση του Δήμου, παρότι σε αρκετά σημεία είναι αιτιολογημένη, δεν δίνει τις αναγκαίες λύσεις.

Για τον λόγο αυτό, η Ένωση Γονέων, θα συνεχίσει να πιέζει, τόσο την Δημοτική Αρχή, όσο και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, για την εύρεση λύσης στο πρόβλημα της καθαριότητας.

Η υγεία των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη.

Το Δ.Σ. της Ένωσης  Γονέων Παπάγου-Χολαργού

ΜΑΡΤΙΟΣ 2018