Σε αργία Αυγουρόπουλος, Τσικρικώνη, Μπουφούνου, Φασούλη και Πολυκαλά


«Βόμβα» στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού και την παράταξη του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, με τους Αντιδημάρχους Καθαριότητας (Αυγουρόπουλος) και Οικονομικών (Τσικρικώνη), την Αντιπρόεδρο του ΔΟΚΜΕΠΑ (Μπουφούνου) και δύο Δημοτικές Συμβούλους της αντιπολίτευσης (Φασούλη, Πολυκαλά) να τίθενται σε αργία για υπόθεση πλαστογραφίας.

Σε αργία ενός μηνός, για υπόθεση πλαστογραφίας, τέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Αυγουρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα-Μαρία Τσικρικώνη, η Αντιπρόεδρος του ΔΟΚΜΕΠΑ, Βιβή Μπουφούνου, η Δημοτική Σύμβουλος της Δυναμικής Πορείας, Καίτη Φασούλη και η Δημοτική Σύμβουλος και επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών, Χριστίνα Πολυκαλά.

Η είδηση αυτή έσκασε σαν… βόμβα την Τετάρτη (25/4) στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού και αν μη τι άλλο ήρθε να ταράξει τα νερά, τόσο στα δημοτικά μας δρώμενα, όσο κυρίως στον ίδιο το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο και την παράταξή του, η οποία και διοικεί το Δήμο.

Η αργία στους πέντε επιβλήθηκε διότι το 2013 οι Αυγουρόπουλος, Τσικρικώνη, Μπουφούνου, Φασούλη και Πολυκαλά, ως μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, είχαν αποφασίσει την αναστολή επιβολής πειθαρχικής ποινής σε εργαζόμενο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, ο οποίος κατηγορείτο για πλαστογραφία.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μάιο του 2013 είχε σημειωθεί εμπρησμός στην Υπηρεσία Αλλοδαπών, η οποία στεγάζεται στο πρώην Δημαρχείο Παπάγου, στην οδό Αναστάσεως 90. Η εμπρηστική επίθεση είχε σημειωθεί στις 03:57 τα ξημερώματα της 31ης Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς το αρχείο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών του Δήμου. Παράλληλα, μία εβδομάδα πριν, είχε σημειωθεί διάρρηξη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού της λεωφόρου Περικλέους, με τους δράστες να αφαιρούν σκληρό δίσκο υπολογιστή που περιείχε αποθηκευμένα αρχεία που αφορούσαν άδειες παραμονής αλλοδαπών.

Μάλιστα, ο τότε Δήμαρχος, Βασίλης Ξύδης και ο Αντιδήμαρχος, Χρήστος Δασκαλόπουλος, είχαν συσχετίσει τις δύο υποθέσεις με κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων που πλαστογραφούσαν άδειες παραμονής αλλοδαπών, ορισμένες από τις οποίες βρέθηκαν στις Υπηρεσίες του Δήμου.

Να σημειωθεί πως για το εν λόγω θέμα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες Δημοτικών Συμβούλων Χολαργού και Παπάγου, καθώς, παρά το γεγονός ότι στα ενδότερα ήταν ήδη γνωστό, ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, προτίμησε να μην ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης (19/4).

Σε επικοινωνία του «Μένουμε Χολαργό» με τον εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση, Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Θανάση Αυγουρόπουλο, ο δεύτερος σε σταυρούς Χολαργιώτης Δημοτικός Σύμβουλος δήλωσε τα εξής: «Η αργία, η οποία μάλιστα έχει παρέλθει, αφορά ουσιαστικά σε αμέλεια της τότε (σ.σ. 2013) Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου. Εάν σαν Επιτροπή είχαμε πάρει οριστική απόφαση, είτε θετική είτε αρνητική, για τον εν λόγω δημοτικό υπάλληλο, σήμερα δεν θα συζητούσαμε καν. Και δεν πήραμε απόφαση, παρατείνοντας το θέμα, επειδή περιμέναμε να πάρουμε στα χέρια μας περισσότερα στοιχεία για την υπόθεση, ώστε να μην υπάρξει πιθανή άδικη απόφαση για τον εργαζόμενό μας».