Έρχεται η νέα δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάστε αναλυτικά τα πρώτα ονόματα που την απαρτίζουν | Επίσημα αποκαλυπτήρια την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, οι υποψήφιοι που θεωρείται βέβαιο πως θα διεκδικήσουν τη Δημαρχία στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2019, μέχρι στιγμής δεν είναι άλλοι από το νυν Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, το νυν Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης, Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, τον Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ και τον αντίστοιχο εκείνης του ΚΚΕ. Τέσσερις σχεδόν σίγουρες υποψηφιότητες, με τη λίστα να φαντάζει εξίσου σίγουρο πως στο επόμενο διάστημα θα μεγαλώσει.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις γνωρίζουμε ήδη τον υποψήφιο Δήμαρχο (Αποστολόπουλος, Τίγκας), ενώ στην περίπτωση του ΚΚΕ (Λαϊκή Συσπείρωση) λογικά ο νυν Επικεφαλής και Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού, Γιώργος Ρεμούνδος, θα είναι εκείνος που θα λάβει εκ νέου το… χρίσμα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το ΣΥΡΙΖΑ, το σίγουρο είναι πως αυτή τη φορά Επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος δεν θα είναι ο Περικλής Ζήκας, με τον πρώην υποψήφιο Δήμαρχο της κυβερνητικής παράταξης να έχει αποχωρήσει εδώ και καιρό από το κόμμα της Κουμουνδούρου για εκείνο της Λαϊκής Ενότητας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, την ώρα που όπου σταθεί και όπου βρεθεί, δημοσίως ή μη, δεν χάνει την ευκαιρία να καταφερθεί με τον πλέον επιθετικό τρόπο κατά της προηγούμενης κομματικής του στέγης.

Ως εκ τούτου, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση του νέου του εκλεκτού για τον κατά τ’ άλλα «γαλάζιο» Δήμο μας, με το Χολαργιώτη Πρόεδρο των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτα Κανάκη, να αποτελεί μία περίπτωση που εξετάζεται σοβαρά από τον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του.

Μέχρι ωστόσο να οριστικοποιηθεί το πρόσωπο που θα τεθεί Επικεφαλής, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ μόνο με σταυρωμένα χέρια δεν μένει, με 24 προσωπικότητες της περιοχής μας να υπογράφουν ήδη την ιδρυτική διακήρυξη του ανανεωμένου αριστερού συνδυασμού, καλώντας και σε ανοιχτή συνάντηση την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χολαργού, προκειμένου να συζητηθούν μεταξύ άλλων η ονομασία και οι στόχοι της νέας δημοτικής παράταξης, καθώς και να εκλεγεί η συντονιστική επιτροπή.

Από τους 24 υπογράφοντες ξεχωρίζουν τα ονόματα του μοναδικού, μετά την αποχώρηση Ζήκα, Δημοτικού Συμβούλου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Καραγιάννη, της τέως Δημοτικής Συμβούλου, Ελένης Γεωργακοπούλου, του πρώην Αντιδημάρχου Χολαργού, Μιλτιάδη Παντελιά και του γνωστού Χολαργιώτη και Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, Μίλτου Μυλωνά.

Το σχετικό Δελτίο Τύπου της προς το παρόν επονομαζόμενης Ομάδας Πρωτοβουλίας του Δήμου Παπάγου-Χολαργού έχει ως εξής:

«Καλούμε τους πολίτες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού στη συνάντηση για τη δημιουργία μίας νέας Ανοιχτής και Δημοκρατικής Δημοτικής Παράταξης.

Την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 20:00, στην αίθουσα “Μελίνα Μερκούρη”, Δημαρχείο Χολαργού.

Στη συνάντηση:
  • Θα παρουσιαστεί και συζητηθεί η Ιδρυτική Διακήρυξη, οι αρχές και οι στόχοι της παράταξης
  • Θα συζητηθεί η ονομασία της νέας Δημοτικής Παράταξης
  • Θα εκλεγεί η Συντονιστική Επιτροπή

Η παρουσία σας θα ενδυναμώσει τις προσπάθειές μας για μια Δημοτική Αρχή αντάξια των προσδοκιών όλων των πολιτών του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Βαλλιάνος Διονύσης (Χημικός, Εκπαιδευτικός)
Γαρούφη Κλαίρη (Νηπιαγωγός)
Γεωργακοπούλου Ελένη (Φιλόλογος, τέως Δημοτική Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού)
Γκίνη Μαρία (Διευθύντρια Προστασίας και Διαχείρισης Υδάτινου Περιβάλλοντος)
Γκίνη Σοφία (Δημοσιονομικός Ελεγκτής)
Δαρειώτης Δημήτρης (Συνταξιούχος)
Κακούλας Γιάννης (Επιστημονικός Υπεύθυνος Μονάδων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης)
Καραγιάννης Νίκος (Μηχανολόγος-Μηχανικός, Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου-Χολαργού)
Καραΐνδρος Άγγελος (Επαγγελματίας)
Καράλης Θοδωρής (Οικονομολόγος)
Κουτολογένης Ηλίας (Φωτορεπόρτερ)
Μαντά Βέρα (Φαρμακοποιός)
Μαντά Κωνσταντίνα (Φοιτήτρια)
Μπότας Χρύσανθος (Ιδιωτικός Υπάλληλος)
Μυλωνάς Μίλτος (Αντιπρόεδρος ΕΚΑΒ)
Παντελιάς Μιλτιάδης (Αρχιτέκτονας-Μηχανικός, πρώην Αντιδήμαρχος Χολαργού)
Ρακόζης Τάσος (Τραπεζικός Υπάλληλος)
Ρισμάουϊ Νόρμα (Βιολόγος-Βιοχημικός)
Σίνογλου Μαρία (Οικονομολόγος)
Σίνογλου Σάββας (Υγειονομικός Υπάλληλος)
Τερζής Βαγγέλης (Τεχνολόγος Περιβάλλοντος)
Τσαγκανέλιας Γιώργος (Υπάλληλος ΕΥΔΑΠ)
Τσατσούλης Σωκράτης (Διευθυντής Πωλήσεων)
Φωτίου Θανάσης (Εκπαιδευτικός)».