Καβγάς Αποστολόπουλου-Τίγκα και για το Μακεδονικό


Εδώ και τώρα έκδοση ψηφίσματος υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας ζητά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα ύστερα από συντονισμένες κινήσεις δημοτών και όχι επικοινωνιακά πολιτικά παιχνίδια η απάντηση του Δημάρχου.

Διαβάστε τη σχετική ανταλλαγή επιτολών της Τετάρτης (27/6) μεταξύ Κώστα Τίγκα και Ηλία Αποστολόπουλου:

27 Ιουνίου 2018

Δελτίο Τύπου

Να σταματήσει να κρύβεται και να σιωπά ο Δήμαρχος για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων. Απαιτούμε άμεσα την έκδοση ψηφίσματος υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Με την από 16 Ιουνίου 2018 επιστολή μας ζητήσαμε από τον Δήμαρχο κ. Ηλία Αποστολόπουλο την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με μόνο θέμα την έκδοση ψηφίσματος υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Έχουν περάσει 11 μέρες και ο Δήμαρχος αγνοεί επιδεικτικά την απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων να προασπίσουμε την ιστορία, την ταυτότητά μας, τον πολιτισμό μας και πάνω από όλα την Μακεδονία μας. Αρνείται πεισματικά να συγκαλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πόσο χρόνο χρειάζεται άραγε ο εξαφανισμένος Δήμαρχος για να αντιληφθεί ότι οφείλουμε να δράσουμε άμεσα, ενωμένοι και με τρόπο αποφασιστικό; Για πόσο ακόμη θα κρύβεται και θα σιωπά για ένα τόσο σοβαρό Εθνικό θέμα;

Ως Έλληνες έχουμε μάθει να δίνουμε αγώνες, να μαχόμαστε ενωμένοι και να υπερασπιζόμαστε τα εθνικά μας συμφέροντα. Απαιτούμε την άμεση σύγκληση  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και την έκδοση ψηφίσματος για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Καλούμε τον κ. Αποστολόπουλο να σεβαστεί επιτέλους το θεσμικό του ρόλο και να ανταποκριθεί χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις στο αίτημα μας.

Κώστας Τίγκας

Χολαργός, 27 Ιουνίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Κ. ΤΙΓΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Καταρχήν ο κ. Τίγκας θα έπρεπε να γνωρίζει μετά από τόσα χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και ως τέως Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πεντέλης, ότι για τη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, αρμόδιος είναι ο Πρόεδρος.

Όπως επίσης καλό θα ήταν τις επιστολή του να την καταθέσει στο πρωτόκολλο του Δήμου μας και όχι να την πετάξει κάτω από την πόρτα του Δημαρχείου το Σάββατο 16/6 ή την Κυριακή 17/6 υποθέτουμε, σπεύδοντας μάλλον να προλάβει την ανακοίνωση του Δημάρχου σχετικά με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, την Παρασκευή 15/6.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, έχει εκφράσει δημόσια τη θέση του για το συγκεκριμένο θέμα, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και με ανακοινώσεις, όπως επίσης ήταν παρών και στα δύο συλλαλητήρια που έγιναν στην Αθήνα.

Τέλος ενημερώνουμε τον κ. Τίγκα, ότι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα συμπεριληφθεί θέμα ψηφίσματος κατά της ονομασίας των Σκοπίων με τον όρο Μακεδονία, το οποίο κάποιοι δημότες μας γνωρίζοντας καλύτερα τις διαδικασίες, το κατέθεσαν σωστά στο πρωτόκολλο, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
Δήμου Παπάγου-Χολαργού