Ένα… ποτάμι και ο Χολαργός (vid, pics)


Πλημμύρισαν δρόμοι, υπόγεια και αυλές | Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική και τη ΔΑΠΑΧΟ


Σφοδρή καταιγίδα με χαλάζι έπληξε το μεσημέρι του Σαββάτου (28/7) την Αττική, με τον καιρό να μη θυμίζει σε τίποτα πλέον καλοκαίρι.

Οι περιοχές όπου σημειώθηκαν τα πιο ακραία φαινόμενα ήταν ο Χολαργός, η Παλλήνη, τα Σπάτα και γενικώς τα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής, όπου εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχοπτώσεις και δημιουργήθηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Στις 3.00 το μεσημέρι του Σαββάτου (28/7) η Πυροσβεστική είχε δεχτεί ήδη 23 κλήσεις για αντλήσεις και 13 για κοπές δέντρων, με τα περισσότερα περιστατικά να εντοπίζονται σε Χολαργό, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια και Παλλήνη.

Στο Χαλάνδρι ο Δήμος απηύθυνε έκκληση για αποφυγή δυνητικά επικίνδυνων δρόμων. Ειδικότερα, οι οδηγοί κλήθηκαν να αποφύγουν την κυκλοφορία στην Παραρεμάτια Οδό, τη λεωφόρο Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, τη λεωφόρο Πεντέλης και την οδό Αναπαύσεως.

Το σοβαρότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα ωστόσο δημιουργήθηκε στη λεωφόρο Μεσογείων, στο ύψος του Χολαργού. Το οδόστρωμα μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο και σύμφωνα με πληροφορίες ακινητοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα.

Προβλήματα στις μετακινήσεις αντιμετώπισαν και όσοι οδηγοί κινούνταν στην Αττική Οδό. Στο ύψος του κόμβου Κηφισίας, τα οχήματα προχωρούσαν σημειωτόν, αφού η ορατότητα ήταν μειωμένη λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης.

Φόβοι για νέες πλημμύρες

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μέρες (26/7) είχαν προκληθεί ξανά σοβαρά προβλήματα στα βόρεια προάστια λόγω ισχυρής νεροποντής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει υπαίθριος χώρος στάθμευσης στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, τις επόμενες μέρες και μέχρι την Τετάρτη (1/8) θα σημειώνονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ τα καιρικά φαινόμενα μπορεί να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους.

Ήδη από το μεσημέρι του Σαββάτου (28/7) ο ουρανός είχε αρχίσει να σκοτεινιάζει, ενώ είχαν πιάσει έντονες βροχές σε αρκετά σημεία της Αττικής, συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών που επλήγησαν από τις φονικές φωτιές.