Δρόμοι χωρίς όμβρια, φρεάτια βουλωμένα (vids, pics)


Προφανώς ο Χολαργός δεν έγινε Μάνδρα και ούτε θα γίνει, όταν όμως συγκεκριμένοι δρόμοι συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς αγωγούς ομβρίων ή με βουλωμένα φρεάτια, τότε οι εικόνες που δημοσιεύει και σήμερα το «Μένουμε Χολαργό» θα είναι επαναλαμβανόμενες.

Δεκάδες ήταν οι καταγγελίες που ξεκίνησαν να φτάνουν από το μεσημέρι του Σαββάτου (28/7) στο «Μένουμε Χολαργό», από διάφορα πλημμυρισμένα σημεία της πόλης. Είτε με τη μορφή καταγγελίας στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ή στο inbox της facebook page του μεγαλύτερου ενημερωτικού Μέσου της περιοχής, είτε υπό τη μορφή σχολίου ή κοινοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Προφανώς ο Χολαργός δεν έγινε Μάνδρα και ούτε θα γίνει, όταν όμως συγκεκριμένοι δρόμοι συνεχίζουν να παραμένουν χωρίς αγωγούς ομβρίων ή με βουλωμένα φρεάτια, τότε οι εικόνες που δημοσιεύει και σήμερα το «Μένουμε Χολαργό» θα είναι επαναλαμβανόμενες.

Δεκάδες υπογραφές κατοίκων της οδού Αρτέμιδος συνεχίζουν να παραμένουν στα συρτάρια της Τεχνικής Υπηρεσίας της κας Αρβανίτη και της κας Βασσάλου, με αποτέλεσμα συγκεκριμένο τμήμα της οδού να πλημμυρίζει μαζί με τις παρακείμενες κατοικίες με την παραμικρή βροχόπτωση.

Οι εικόνες από την οδό Χίου χαρακτηριστικότατες. Ένας κομβικός δρόμος, που λόγω της σημασίας του επιλέχθηκε ώστε να ανακατασκευαστούν τα πεζοδρόμιά του, παραμένει χωρίς δίκτυο ομβρίων και παραλίγο να… πνίξει τα σταθμευμένα οχήματα το Σαββατοκύριακο (28-29/7) που μας άφησε.

Για την οδό Σαρανταπόρου τα λόγια περιττεύουν. Ο πλέον ορμητικός… χείμαρρος του Χολαργού τις ημέρες των βροχών, χωρίς αγωγούς ομβρίων εν έτει 2018.

Για τα χάλια της Μεσογείων την ευθύνη δεν τη φέρει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού αλλά η Περιφέρεια, αυτό ωστόσο δεν αναιρεί το γεγονός ότι η «παραλία» του Χολαργού μετατρέπεται σε πραγματική παραλία σε τακτά διαστήματα.

Και πάμε στους δρόμους που διαθέτουν δίκτυο ομβρίων.

Οι εικόνες που παραθέτει σήμερα Δευτέρα (30/7) το «Μένουμε Χολαργό» προέρχονται από αναγνώστες μας, τραβηγμένες όπως προείπαμε το… επίμαχο Σαββατοκύριακο.

Οδοί Σύρου (έξω από το Δημαρχείο), Αγίου Ιωάννη Θεολόγου και πολλές ακόμη, με τα φρεάτιά τους γεμάτα πευκοβελόνες και φερτά υλικά.

Ναι, δεκτό το ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν γίνεται να είναι κάθε μέρα πάνω από κάθε φρεάτιο του Χολαργού και να το επιβλέπουν. Δικαιολογημένη όμως και η αγανάκτηση των πολιτών όταν το φρεάτιο έξω από το σπίτι τους ή και παραδίπλα, είτε λόγω σταθμευμένου οχήματος είτε λόγω αβλεψίας του Δήμου, καθίσταται ανενεργό, με αποτέλεσμα τα νερά να καταλήγουν οπουδήποτε αλλού πέραν του προορισμού τους.

Φυσικά υπάρχουν και οι αξιέπαινοι Χολαργιώτες που με τη σκούπα ή τη τσουγκράνα τους λαμβάνουν δράση οι ίδιοι, καθαρίζοντας τουλάχιστον το χώρο έξω από το σπίτι τους, αυτό όμως ούτε υποχρεωμένοι είναι να το κάνουν, ούτε έχουν όλοι τη δυνατότητα να το πράξουν.

Η αντιμετώπιση της φύσης όταν αυτή… αγριεύει είναι ίσως ανέφικτη. Αυτό δε σημαίνει ότι εμείς δεν πρέπει να λαμβάνουμε τα όποια δυνατά μέτρα, προκειμένου σε κάθε περίπτωση να έχουμε τις λιγότερες απώλειες, είτε -πρωτίστως- ανθρώπινες, είτε και υλικές.