ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ: Με οδηγό το blog μας


Ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο κάθε πόλης, είναι η κατάσταση του οδικού της δικτύου. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, το οδόστρωμα κάποιου στενού ή μιας λεωφόρου είναι ικανό από το να σου χαλάσει τη μέρα, μέχρι και να σε κάνει να ευχαριστείς το Δήμαρχο για τους ωραίους δρόμους του προαστίου σου. Σε κάθε περιοχή, υπάρχουν σημεία που
εύχεσαι να μπορούσες να τα αποφύγεις, προς όφελος και του οχήματός σου, αλλά και της ψυχικής σου υγείας, υπάρχουν και άλλα στα οποία απολαμβάνεις την οδήγηση, ακόμη κι αν αυτή γίνεται με ποδήλατο.

Στα δικά μας μέρη, η αλήθεια είναι ότι πρόβλημα μεγάλο δεν υπάρχει. Σε κάθε δημοτική περίοδο, η εκάστοτε Δημοτική Αρχή φροντίζει για την αποκατάσταση τμημάτων διαφόρων οδών. Στο Χολαργό, επί διοίκησης Νικολάου και κυρίως κατά την περίοδο 2003-2006, ασφαλτοστρώθηκαν εκ νέου πολλά χιλιόμετρα του τοπικού οδικού δικτύου, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε… μοκέτες. Η πάροδος του χρόνου ήταν λογικό να επιφέρει και φθορές, ειδικά με τη μεταγενέστερη σύνδεση πολλών κατοικιών με το φυσικό αέριο, παρ’ όλα αυτά, η κατάσταση στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν άλλαξε δραματικά.

Με αφορμή τις πρόσφατες αποκαταστάσεις του οδοστρώματος στις οδούς Ευτέρπης, Θάλειας, Αγίου Γερασίμου, Σερίφου και Νάξου, το «μένουμε… Χολαργό!» ανοίγει από σήμερα το φάκελο των ασφαλτοστρώσεων για κάθε οδό της πόλης, με την ελπίδα να καταστεί χρήσιμος οδηγός, τόσο προς την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όσο και προς την ίδια τη Δημοτική Αρχή.


ΟΔΟΣ ΕΥΤΕΡΠΗΣ
Η οδός Ευτέρπης ξεκινά από την πλατεία Κωστή Παλαμά και καταλήγει στην οδό Αναστάσεως. Ενώ στο πρόσφατο παρελθόν είχαν ασφαλτοστρωθεί τα τμήματα μεταξύ Βεντούρη και Περικλέους, Περικλέους και Αετιδέων, Αετιδέων και Υμηττού, Υμηττού και Σαρανταπόρου, Σαρανταπόρου και Αγ. Ι. Θεολόγου, Αγ. Ι. Θεολόγου και Ξανθίππου, το τελευταίο της τμήμα, μεταξύ Ξανθίππου και Αναστάσεως είχε μείνει άφτιαχτο, παρ’ ότι βρισκόταν σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση. Την περασμένη Δευτέρα ασφαλτοστρώθηκε επιτέλους και αυτό και, με μόνη εξαίρεση το αρχικό τμήμα, μεταξύ πλατείας Κωστή Παλαμά και Βεντούρη, το οποίο, πάντως, δεν χρήζει άμεσης αποκατάστασης, η οδός Ευτέρπης, στον τομέα των ασφαλτοστρώσεων μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένη στο σύνολό της.


ΟΔΟΣ ΘΑΛΕΙΑΣ
Μετά τις πρόσφατες εργασίες στο τμήμα μεταξύ Σαρανταπόρου και Υμηττού, ολοκληρωμένη από άποψης ασφαλτοστρώσεων θεωρείται και η οδός Θάλειας, καθώς πέρσι είχαν ολοκληρωθεί και τα υπόλοιπα τρία τμήματα της οδού, μεταξύ Αναστάσεως και Ξανθίππου, Ξανθίππου και Αγ. Ι. Θεολόγου και Αγ. Ι. Θεολόγου και Σαρανταπόρου.


ΟΔΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ
Η οδός Αγίου Γερασίμου μπορεί επισήμως να διαθέτει δύο τμήματα, μεταξύ Μιλτιάδου και Φανερωμένης και Φανερωμένης και Βεντούρη, τα οποία και πολύ ορθώς ασφαλτοστρώθηκαν πριν λίγες ημέρες, διότι βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση, στην ουσία, όμως, ξεκινά από την οδό Πυθαγόρα. Το τμήμα μεταξύ Πυθαγόρα και Μιλτιάδου, το οποίο προηγείται της Αγίου Γερασίμου, ονομάζεται επίσης Πυθαγόρα, ωστόσο στην πραγματικότητα πρόκειται για το τρίτο (ή πρώτο, με σειρά κατεύθυνσης) τμήμα της Αγίου Γερασίμου. Ανεξαρτήτως ονομασίας, διότι το θέμα μας δεν είναι αυτό, το εν λόγω κομμάτι έμεινε ως έχει, επομένως, η οδός Αγίου Γερασίμου δεν μπορεί να θεωρείται ολοκληρωμένη στο σύνολό της.




ΟΔΟΣ ΣΕΡΙΦΟΥ
Εδώ είχαμε μια παρόμοια περίπτωση με εκείνη της οδού Ευτέρπης. Ενώ η Σερίφου είχε διορθωθεί από την έναρξή της, στη συμβολή με την οδό Αριστοτέλους, μέχρι τη συμβολή της με τη Θεμιστοκλέους, το τελευταίο της τμήμα, μεταξύ Θεμιστοκλέους και Φανερωμένης, το οποίο μάλιστα συγκαταλεγόταν στις περιπτώσεις που μπορούσαν να σου… χαλάσουν τη μέρα, είχε ξεχαστεί. Με την ασφαλτόστρωσή του την περασμένη εβδομάδα, τέθηκε και η οδός Σερίφου σε εκείνες που πλέον έχουν ολοκληρωθεί.


ΟΔΟΣ ΝΑΞΟΥ
Εδώ πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση, διότι η Νάξου αποτελείται από ένα και μόνο τμήμα, μεταξύ Κεφαλληνίας και Ζακύνθου. Ένα τμήμα, όμως, το οποίο παρέπεμπε σε δρόμο… χωριού. Με την αποκατάστασή του την περασμένη εβδομάδα και μετά από πολλά χρόνια, θυμίζει ξανά δρόμο… πόλης.