Γεμάτη η ατζέντα στη συνάντηση Αποστολόπουλου-Παπαδόπουλου

Με την ανάληψη των καθηκόντων του και με αφορμή το σχεδιασμό των εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας, ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα μεταφορών, επικοινωνιών και δικτύων, Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον

Υφυπουργό για τις προτεραιότητες της νέας Δημοτικής Αρχής και για τη σημασία που προσδίδει η νέα διοίκηση στη βιώσιμη κινητικότητα. Επίσης, ο Δήμαρχος έθεσε στον Υφυπουργό το θέμα αξιοποίησης του χώρου του ΚΤΕΟ, προτείνοντας να αποδοθεί προς χρήση των κατοίκων και της τοπικής κοινωνίας, με τη μορφή ενός πρότυπου πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, το ζήτημα της βελτίωσης της συγκοινωνίας στα όρια του Δήμου με την εγκατάσταση έξυπνων στάσεων, το πρόβλημα της συστηματικής και συνεχούς «εκμετάλλευσης» δρόμων του Δήμου για τη διενέργεια εξετάσεων υποψηφίων οδηγών και ιδιαίτερα δε επαγγελματιών οδηγών για μεγάλα οχήματα και τις προοπτικές αναβάθμισης της δημοτικής συγκοινωνίας.
Ο Υφυπουργός από την πλευρά του συνεχάρη το Δήμαρχο για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις του Δήμου στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας, τις οποίες και έθεσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ενώ επισήμανε ότι είναι στη διάθεση του Δημάρχου και του Δήμου για την επίλυση των όποιων προβλημάτων υπάρχουν.
Ειδικότερα, για το θέμα του ΚΤΕΟ, ο Υφυπουργός δήλωσε ανοιχτός σε μια συγκροτημένη πρόταση αξιοποίησης του χώρου, εφόσον διαλευκανθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς, ενώ για το θέμα της επιβάρυνσης της περιοχής, τόνισε ότι στόχος του είναι η εκπαίδευση και οι εξετάσεις των οδηγών να περιοριστούν σε ειδικούς χώρους, που διαμορφώνει το Υπουργείο. Τέλος, δεσμεύτηκε ότι στο πρώτο στάδιο (μετά την πιλοτική εφαρμογή σε μία γραμμή, Αθήνα-Καισαριανή) εγκατάστασης έξυπνων στάσεων, θα συμπεριληφθεί και ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, διατυπώνοντας, παράλληλα, τις θέσεις του για την ενθάρρυνση και προώθηση της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Σημειώνεται ότι, σήμερα, Τετάρτη 24/9, οι επαφές του Δημάρχου για το θέμα της αναβάθμισης της Δημοτικής Συγκοινωνίας αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς θα υπάρξει συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ), Γιάννη Οικονόμου.