Η ημέρα της ενορίας μας


14 Σεπτεμβρίου. Η ημέρα της εορτής της Παγκόσμιας Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού. Η ημέρα που γιορτάζει η μία εκ των τριών ενοριών της πόλης μας. Ο Τίμιος Σταυρός Χολαργού. Η -για πολλούς- ενορία μας. Ο τόπος που βαπτιστήκαμε και μεγαλώσαμε, το μέρος που συρρέουμε σε όλες τις μεγάλες θρησκευτικές συναντήσεις. Εκεί που θα

ξαναβρεθούμε και θα ξανανταμώσουμε στο μέλλον, το κοινό μας σημείο αναφοράς.


Σήμερα το πρωί, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Ηγούμενος της Μονής Πεντέλης, κ. Ιωάννης, συμπαραστατούμενος από τους εφημέριους του Ναού, π. Συμεών, π. Βασίλειο, π. Χαράλαμπο, π. Βαρνάβα και π. Αρίσταρχο, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε και η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα οι πιστοί γέμισαν ασφυκτικά το Ναό, στον οποίο το παρών έδωσαν, τόσο ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, όσο και ο Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Β’ Αθηνών, Αργύρης Ντινόπουλος.



Παρακάτω, ακολουθεί ένα προσωπικό φωτογραφικό αφιέρωμα στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού, το οποίο δίνεται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα στο σύνολό του, ως ελάχιστος φόρος τιμής στη σημερινή μεγάλη ημέρα, τόσο για την ενορία μας και το Χολαργό, όσο και για ολόκληρη τη Χριστιανοσύνη.

Χρόνια σας Πολλά!