Κοινωνικό Φροντιστήριο από το Δήμο


Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής για τη στήριξη των θεσμών της οικογένειας και της παιδείας, λειτουργεί Κοινωνικό Φροντιστήριο, παρέχοντας όλη την υλικοτεχνική υποδομή, τους χώρους και τις υπηρεσίες που είναι απαραίτητες, για τη λειτουργία του φροντιστηρίου.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έχει

ως βασικούς στόχους τη μέγιστη δυνατή κατανόηση και εμπέδωση της σχολικής ύλης, τη βοήθεια σε εκπαιδευτικά θέματα για την άνοδο της επίδοσης, καθώς και την ακαδημαϊκή επιτυχία των μαθητών.


Η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι δωρεάν και προσφέρει προγράμματα Θετικής, Τεχνολογικής και Θεωρητικής κατεύθυνσης για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου και προγράμματα προσαρμοσμένα στο νέο εκπαιδευτικό σύστημα (Τράπεζα Θεμάτων) για τους μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου. Το διδακτικό έργο αναλαμβάνουν έμπειροι εθελοντές καθηγητές, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, πρέπει να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής, με υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα, δηλώνοντας παράλληλα και τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν, στα σχολεία που φοιτούν.

Υπεύθυνη για το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού, Χρύσα Παρίση, ενώ για την υλοποίηση του προγράμματος, υπεύθυνη είναι η Δημοτική Σύμβουλος και Φιλόλογος, Ελένη Γεωργακοπούλου.

Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει μετά από νεότερη ενημέρωση, από πλευράς Δήμου.