Προτεραιότητα η χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων


Στο τεύχος Σεπτεμβρίου της τοπικής εφημερίδας «Αντίλογος Χολαργού», που κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα, φιλοξενείται η πρώτη συνέντευξη του νέου Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου. Σήμερα, συμπληρώθηκαν ήδη οι 2 πρώτες εβδομάδες του κ. Αποστολόπουλου στο δημαρχιακό θώκο, από τις συνολικά 261 κατά τις οποίες θα βρίσκεται σε αυτόν, με την προοπτική φυσικά να γίνουν

άλλες τόσες, σε περίπτωση που οι δημότες τον κρίνουν θετικά στο τέλος της τρέχουσας θητείας του.


Το σημαντικότερο όλων, είναι το καλό τού Χολαργού, της πόλης μας. Όποιος εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση και αφήνει πίσω του έργο και θετική εικόνα γενικότερα, καλό είναι να επιβραβεύεται. Όποιος πράττει το αντίθετο, καλό είναι να πηγαίνει σπίτι του. Αυτό, όμως, είναι απόφαση των δημοτών και μόνο. Εκείνοι επιλέγουν ποιον θα επιβραβεύσουν, εκείνοι και ποιον θα στείλουν στο σπίτι του. Αυτή είναι η Δημοκρατία, άλλωστε.

Από τη συνέντευξη του νέου Δημάρχου, προσωπικά, κρατώ ένα σημείο.

«Μια από τις πρώτες ενέργειές μας θα είναι η κατάρτιση ειδικής μελέτης για την χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων και το σχεδιασμό της βέλτιστης διαδρομής των απορριμματοφόρων».

Κατά την πρόσφατη προεκλογική περίοδο και όπως πάντοτε, ο κάθε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος προσπάθησε να επικοινωνήσει την υποψηφιότητά του είτε μέσω φυλλαδίου, είτε μέσω διαδικτύου. Συνήθως, σε αυτές τις περιπτώσεις τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, καθώς τις περισσότερες φορές το φυλλάδιο καταλήγει στον κάδο απορριμμάτων, χωρίς καν να διαβαστεί. Παρ’ όλα αυτά, το δικό μου (ναι, ήμουν κι εγώ ένας από τους 379) είχα αποφασίσει να το γεμίσω με λέξεις. Και όποιος τις διάβαζε. Δεν μ’ ενδιέφερε αν θα πήγαινε απ’ ευθείας στον κάδο απορριμμάτων. Με ενδιέφερε, όσοι θα το διάβαζαν, να έπαιρναν ιδέες χειροπιαστές, μέσα από συγκεκριμένες, εφικτές προτάσεις, τις οποίες και κατέθεσα.

Μία από αυτές, ήταν η χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων.

Ένα απλό θέμα, το οποίο, όμως, όσο δεν λύνεται, τόσο δημιουργεί διαρκώς προβλήματα. Είναι αδιανόητο οι κάδοι να πηγαίνουν καθημερινά πέρα-δώθε, είναι τραγελαφικό να εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια της νύχτας, είναι ανεπίτρεπτο ο καθένας να δρα όπως θέλει, με το Δήμο να παρατηρεί αμέτοχος. Σιδερένιοι οριοδείκτες, σιδερένια κολωνάκια δηλαδή ή εσοχές στα πεζοδρόμια, είναι οι δύο μοναδικές λύσεις, στο πρόβλημα της καθημερινής… βόλτας των κάδων. Τώρα, σε ποιο ακριβώς σημείο θα μπουν τα κολωνάκια ή θα κατασκευαστεί η εσοχή, είναι θέμα πρωτίστως του Δήμου, ο οποίος, όμως, είναι πια υποχρεωμένος να δώσει τη λύση.

Σαφώς και προέχει η καθαριότητα της περιοχής, ειδικά μετά από μία τετραετία κατά την οποία ο Χολαργός αφέθηκε στην τύχη του, η οριστική και μόνιμη χωροθέτηση των κάδων, όμως, είναι συνυφασμένη με τη βελτίωση της καθαριότητας και την υπεύθυνη νοοτροπία που πρέπει όλοι να αποκτήσουμε, Δήμος, δημότες και κάτοικοι, εάν θέλουμε όντως να υπερηφανευόμαστε για το ξεχωριστό προάστιο στο οποίο έχουμε την τύχη να διαμένουμε.