Εθελοντική αιμοδοσία και άλλες δράσεις από τον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης

Την Κυριακή 19/10, από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, ο Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης διοργανώνει και προσκαλεί σε εθελοντική αιμοδοσία. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στη μεγάλη αίθουσα του συλλόγου «Σήμαντρο» (Ελ. Βενιζέλου 59Α), με σκοπό,

όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από τους ανθρώπους του Ναού, «να προσφέρουμε όλοι μαζί ένα σημαντικό δώρο στο Θεό, τον Πρώτο και Μεγάλο Αιμοδότη μας, μέσω της προσφοράς μας προς τον άγνωστο συνάνθρωπό μας».


Έναρξη ιεραποστολικής-κατηχητικής χρονιάς


Την ερχόμενη Κυριακή, 12/10, ο Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης θα πραγματοποιήσει την επίσημη έναρξη της νέας ιεραποστολικής-κατηχητικής χρονιάς. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού, στις 6.30 το απόγευμα, ενώ ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει αφιέρωμα στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό, με αφορμή τη συμπλήρωση 300 ετών από τη γέννησή του, διάφορες παρουσιάσεις, αλλά και δημοτικούς παραδοσιακούς χορούς, από το χορευτικό συγκρότημα της ενορίας.

Βοήθεια σε άστεγους
Σε κάθε αθηναϊκό δρόμο και στενό, όπου υπάρχουν άστεγοι συνάνθρωποί μας, που χρήζουν βοήθειας, θα βρεθεί στις 21 Οκτωβρίου το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης. Η σχετική ανακοίνωση, έχεις ως εξής: «Άστεγοι στους δρόμους της Αθήνας! Το τραγικό κοινωνικό φαινόμενο συνεχίζεται και -δυστυχώς- διογκώνεται… Το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο του Ιερού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, δεν μπορεί να μείνει αδιάφορο απέναντι στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. Δεν μπορεί να στρέψει το βλέμμα αλλού, λες και το πρόβλημα, αφού δεν αφορά εμάς τους ίδιους, αφού δεν αφορά -όπως πιστεύουμε κι ελπίζουμε- την ενορία μας, δεν υπάρχει… Για το λόγο αυτό, προγραμμάτισε εκ νέου επίσκεψη σε άστεγους της Αθήνας, στις 21 Οκτωβρίου, ημέρα Τρίτη και ώρα 9.30 μ.μ., στο πλαίσιο της οποίας θα προσφέρει ενδύματα, κουβέρτες, νερό, γλυκά, κρουασάν, χυμούς κ.ά. στους εμπερίστατους αδελφούς μας, ως ένδειξη αγάπης και συμπαράστασης στις δύσκολες συνθήκες επιβίωσής τους. Η επίσκεψη γίνεται υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών».

Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Χορών
Ξεκινούν και φέτος τα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, προσφορά του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης στους ενορίτες του. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα λειτουργήσει τμήμα Αρχαρίων, υπό την καθοδήγηση του Πρωτοπρεσβύτερου, π. Ιωάννη Καλογερόπουλου και τμήμα Προχωρημένων, υπό την καθοδήγηση του Πρωτοψάλτη του Ναού, Γεώργιου Χατζηχρόνογλου. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στο Ναό και στους ανωτέρω υπεύθυνους των δύο τμημάτων.
Τα μαθήματα παραδοσιακών χορών παραδίδονται από τον καθηγητή, Στάθη Καλογερόπουλο, στους χώρους του συλλόγου «Σήμαντρο» (Ελ. Βενιζέλου 59Α). Οι εγγραφές πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο, 5 με 7 το απόγευμα. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, μπορείτε να καλείτε στο 2106564492.

Ιερή Αγρυπνία

Την Παρασκευή 17 Οκτωβρίου (προς Σάββατο 18), από τις 8.30 μ.μ. έως μισή περίπου ώρα μετά τα μεσάνυχτα, στον Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης θα πραγματοποιηθεί Ιερή Αγρυπνία, στη μνήμη των Αγίων Λουκά του Ευαγγελιστού και Μαρίνου του Γέροντος (μαρτύρησε το 304 μ.Χ.).