ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΩΝ: Οδός Φειδίου

Η οδός Φειδίου βρίσκεται στον Άνω Χολαργό και ενώνει την οδό Φανερωμένης με την οδό Κουντουριώτου. Ουσιαστικά, αποτελεί την πιο άμεση δίοδο για να βρεθεί κανείς από την περιοχή του σταδίου «Μαρκ Μαρσώ» στην οδό 25ης Μαρτίου, ώστε να κινηθεί στη συνέχεια είτε προς την Περικλέους, είτε προς την πλατεία Δημοκρατίας, είτε προς

του Παπάγου. Η Φειδίου αποτελείται από τέσσερα τμήματα. Αυτά μεταξύ Φανερωμένης και Ευριπίδου, Ευριπίδου και Αθανασίου Διάκου, Αθανασίου Διάκου και Καραϊσκάκη/Κρέσνης και Καραϊσκάκη/Κρέσνης και Κουντουριώτου.

Από τα τμήματα αυτά, την προηγούμενη τετραετία έγινε νέα ασφαλτόστρωση στο πρώτο, δηλαδή σε εκείνο μεταξύ Φανερωμένης και Ευριπίδου. Τα υπόλοιπα τρία, παρ’ ότι δεν βρίσκονται και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ειδικά το τέταρτο και τελευταίο τμήμα, έμειναν ως είχαν.


Έκτοτε, ακόμη και το πρώτο τμήμα, το οποίο είχε συντηρηθεί, λόγω διαφόρων αναγκαστικών εργασιών από διάφορους ΟΚΩ (Οργανισμούς Κοινής Ωφέλειας), γέμισε με τα συνηθισμένα κακότεχνα «μπαλώματα», τα οποία αφήνουν πίσω τους οι εκάστοτε εργολάβοι.

Συν τοις άλλοις, τις ημέρες αυτές πραγματοποιούνται και στη Φειδίου οι γνωστές εργασίες αναβάθμισης του ευρυζωνικού δικτύου του ΟΤΕ, με νέες τομές στο οδόστρωμα να έχουν κάνει την εμφάνισή τους, κατά μήκος της συγκεκριμένης οδού.


Επειδή, όμως, η Φειδίου αποτελείται από λίγα, σχετικά, τμήματα, αποτελώντας, παράλληλα, σημαντική οδική αρτηρία, στην οποία οι νέες ασφαλτοστρώσεις κατά το παρελθόν περιορίστηκαν στο ένα από τα τέσσερα τμήματά της, καλό θα ήταν η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να τη συμπεριλάβει στις προγραμματισμένες μελλοντικές εργασίες ασφαλτοστρώσεων, αυτή τη φορά στο σύνολό της.