«Στολίδι» ξανά η Πλατεία Δημοκρατίας

Μετά από αρκετά χρόνια εγκατάλειψης και εκτεταμένηςφθοράς, το πλακόστρωτο οδικό τμήμα που περιβάλλει την πλατεία Δημοκρατίας αποκαταστάθηκε και παραδόθηκε ξανά, την περασμένη εβδομάδα, στην κυκλοφορία. Το αποτέλεσμα του έργου ικανοποιεί, τόσο λειτουργικά, όσο και αισθητικά και το μόνο που απομένει είναι

να διαπιστώσουμε εάν θα αντέξει και σε βάθος χρόνου, καθώς, η εικόνα των προηγούμενων πλακών που υπήρχαν στο σημείο, όπως και αυτή των κυβόλιθων της λεωφόρου Κύπρου στου Παπάγου, μόνο αισιόδοξους δεν μπορεί να μας κάνει. Το έργο που ολοκληρώθηκε στην πλατεία Δημοκρατίας, εν τέλει, δενεπεκτάθηκε μέσω της Ασπασίας, ως την οδό Σαρανταπόρου, παρ’ όλα αυτά, μία νέα ασφαλτόστρωση του -μικρού- αυτού τμήματος, το οποίο δεν βρίσκεται σε καθόλου καλή κατάσταση, είναι επιβεβλημένη.


Η περιοχή της συγκεκριμένης πλατείας, πια, μόνο ανάπτυξη μπορεί να γνωρίσει και τίποτα λιγότερο. Με εξαίρεση το εμπορικό κέντρο «Trilithon» που βρίσκεται στο σημείο και το οποίο διαθέτει αρκετά κλειστά καταστήματα, εκείνα που συνεχίζουν να βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή με λουκέτο, είναι πολύ λίγα. Όχι ότι και όσα είναι ανοιχτά διάγουν τις καλύτερες ημέρες τους, αυτό, όμως, ισχύει για όλους.


Το σίγουρο είναι πως η ολική ανάπλαση του παράδρομου της Μεσογείων, από την Κύπρου ως την Αριστοτέλους, η οποία, όπως γνωρίζουμε, βρίσκεται στο μυαλό και τα άμεσα σχέδια του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, όπως και η ανάπλαση της Βουτσινά, από την πλατεία Φανερωμένης ως την οδό Σαρανταπόρου, ενός κύριου και παράλληλου της Μεσογείων κόμβου του Χολαργού, έργο που είχε δρομολογηθεί επί διοίκησης Νικολάου, είναι δύο έργα που θα δώσουν πνοή σε ολόκληρη την περιοχή του Κάτω Χολαργού, στην οποία πλέον έχει μεταφερθεί το μεγαλύτερο βάρος της εμπορικής και νυχτερινής ζωής, με την κυκλοφοριακή συμφόρηση να είναι πιο έντονη από ποτέ.