Τιμή στο Ριζαρείτη Άγιο Νεκτάριο

Ως απόφοιτος κι εγώ της ιστορικής Ριζαρείου Σχολής Αθηνών και ως μέλος της Ένωσης Αποφοίτων, δεν έχω παρά να σας προτείνω ανεπιφύλακτα την αυριανή εκδήλωση μνήμης και τιμής προς το πρόσωπο του Αγίου Νεκταρίου, του επί 14άρων ετών διευθυντή, παιδαγωγού και αναμορφωτή της Σχολής. Η εκδήλωση, με τη μορφή

ημερίδας, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, της γειτονικής Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 ετών από το διορισμό του Αγίου Νεκταρίου ως διευθυντή της Ριζαρείου.

Αύριο Κυριακή, λοιπόν, στις 7 το πρωί, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία θα τεθούν σε προσκύνημα Ιερά Λείψανα του Αγίου, ενώ αμέσως μετά (11:00) θα ακολουθήσει η ημερίδα με τίτλο «Νεκτάριον τιμήσωμεν…», στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ναού.

Ομιλητές θα είναι ο Πρωτοπρεσβύτερος, Θεολόγος, Αγιογράφος και εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης Παπάγου, π. Σταμάτιος Σκλήρης, με θέμα «Ο Άγιος Νεκτάριος μέσα από την Αγιογραφία», ο Αντιστράτηγος ε.α. και Νομικός, Θεόδωρος Γούλας, με θέμα «Ο Άγιος Νεκτάριος και η νομική επιστήμη», ο Δρ Φιλοσοφίας, Φώτιος Σχοινάς, με θέμα «Η περί Φιλοσοφίας διδασκαλία του Αγίου Νεκταρίου», ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Δημακάκος, με θέμα «Ο Άγιος Νεκτάριος και η Ιατρική» και ο Πρωτοπρεσβύτερος, Δρ Φιλοσοφίας, Εκπαιδευτικός και επίσης εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Σκέπης Παπάγου, π. Αντώνιος Μπιλάλης, με θέμα «Ο Άγιος Νεκτάριος μέσα από το έργο του “Θησαυρός Λογίων”».

Να σημειωθεί, πως Βυζαντινός Χορός θα ψάλει ύμνους του Αγίου Νεκταρίου, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη, Δημήτριου Καρζή.