Το πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο μας


Για έξι ημέρες θα διαρκέσει το φετινό πρόγραμμα εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο μας, κατά τις οποίες ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, όλων όσων με αγώνες και θυσίες υπηρέτησαν το Έθνος μας, στη δύσκολη ιστορική του πορεία. Κατά κύρια βάση, οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα

στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού, ενώ θα κορυφωθούν το πρωί της Τρίτης, 28/10, με τη διπλή Δοξολογία και τη διπλή παρέλαση, σε Χολαργό και Παπάγου.


Σε αυτό το σημείο, αξίζει να υπενθυμίσουμε πως, από την Οκτωβρίου, από το «μένουμε… Χολαργό!» έχουμε προτείνει στη Δημοτική Αρχή τη διεξαγωγή κοινής παρέλασης και όχι δύο ταυτόχρονων και ξεχωριστών, από τη στιγμή που Χολαργός και Παπάγου αποτελούν πια έναν ενιαίο Δήμο.


ΠΕΜΠΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στα του προγράμματος, την Πέμπτη 23/10, στις 18:30, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» θα πραγματοποιήσει την εορταστική του εκδήλωση ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Μέριμνας και Προσχολικής Αγωγής και συγκεκριμένα το τμήμα του ΚΑΠΗ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Παρασκευή 24/10, στις 19:00, στο ίδιο μέρος, θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση, με επετειακά τραγούδια, από τη Στρατιωτική Μπάντα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Το Σάββατο 25/10, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ιωάννου Μεταξά στου Παπάγου, θα εορταστεί η μνήμη της «Τραγουδίστριας της Νίκης», Σοφίας Βέμπο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Κυριακή 26/10, στις 11:30 το πρωί, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», η Πνευματική Εστία Παπάγου διοργανώνει επετειακή ομιλία, με θέμα «28η Οκτωβρίου: ΟΧΙ (Alors, cest la guerre – Ιωάννης Μεταξάς). Ομιλητής θα είναι ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Αντιστράτηγος ε.α., Παναγιώτης Καράμπελας.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Τη Δευτέρα 27/10, παραμονή της Εθνικής Επετείου, στις 10:30 το πρωί, στο Ηρώο Πεσόντων του Χολαργού θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, ενώ την ίδια ώρα, στο Ηρώο Πεσόντων του Παπάγου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από τα Νηπιαγωγεία και τους Παιδικούς Σταθμούς της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.

Μία ώρα αργότερα, στις 11:30, στο Ηρώο Πεσόντων του Χολαργού θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές των Σχολείων της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, ενώ στο Ηρώο Πεσόντων του Παπάγου θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές των Σχολείων της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.

Στις 8 το βράδυ, στου Παπάγου, θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της εορτάζουσας Αγίας Σκέπης, στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.

ΤΡΙΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Τρίτη 28 Οκτωβρίου, ανήμερα της Εθνικής Επετείου και της εορτής της Αγίας Σκέπης, στις 10:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης Παπάγου θα τελεστεί η Δοξολογία, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, ενώ τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει η Θεολόγος, Αρχαιολόγος Ιστορικός Τέχνης, Δρ. Αικατερίνη Μπάλλη.

Την ίδια ώρα, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού, θα τελεστεί επίσης η Δοξολογία, ενώ τον πανηγυρικό λόγο θα εκφωνήσει ο Αντιπτέραρχος ε.α., Αριστοτέλης Κρικώνης.

Στις 11:15, τόσο στο Ηρώο της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού, όσο και σε εκείνο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τη Δημοτική Αρχή, τους συλλόγους και τους φορείς των δύο περιοχών, ενώ αμέσως μετά, στις 11:45, θα πραγματοποιηθεί η διπλή παρέλαση, των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, του Λυκείου Ελληνίδων, των Προσκόπων και των Οδηγών, στις οδούς 25ης Μαρτίου & Περικλέους της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού και στην οδό Εθνικής Αμύνης της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου.