Ιερή Αγρυπνία και Εθελοντική Αιμοδοσία στον Τίμιο Σταυρό

Με αφορμή την εορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ το ερχόμενο Σάββατο, 8/11, στο Ναό του Τιμίου Σταυρού θα τελεστεί Ιερή Αγρυπνία. Η ακολουθία θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή (7/11) στις 8 το βράδυ και θα ολοκληρωθεί περίπου μία ώρα
μετά τα μεσάνυχτα. Την Κυριακή, 9/11, από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, υπενθυμίζουμε πως, στους χώρους του Ναού, θα πραγματοποιηθεί Εθελοντική Αιμοδοσία, σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό-Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας». Το κείμενο της σχετικής πρόσκλησης των ανθρώπων του Ναού, έχει ως εξής:


Το αίμα είναι ένα αγαθό που όλοι το έχουμε, όλοι το χρειαζόμαστε, αλλά ούτε πουλιέται, ούτε αγοράζεται.
Φίλες και φίλοι εθελοντές αιμοδότες,
Με αυτές τις λέξεις ο Ιερός Ναός Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Χολαργού, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Άγιος Σάββας, καλεί όλους τους αδελφούς μας, από 18-65 ετών, που μπορούν να δώσουν αίμα, στην Εθελοντική Αιμοδοσία, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014 και ώρες 10.00-13.00.

Γνωρίζοντας τη βαθιά ευαισθησία σας, σας καλούμε να βοηθήσετε, μεταφέροντας το μήνυμα στην οικογένειά σας, σε γνωστούς και φίλους, παρακινώντας τους να αφιερώσουν 10 λεπτά από το χρόνο τους.

Επειδή ο εθελοντισμός είναι πολιτισμός και παιδεία και η εθελοντική προσφορά αίματος είναι η υψίστη μορφή του, αρχίζουμε μια προσπάθεια Εθελοντικής Αιμοδοσίας, για να αυξήσουμε τους υγιείς αιμοδότες και να τους παρακινήσουμε να κάνουν συνείδηση τον εθελοντισμό και να καταλάβουν ότι το πρόβλημα του άλλου σήμερα, μπορεί να γίνει δικό μας αύριο. Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε ότι η βοήθειά σας επιστρέφει σε σας, τις οικογένειές σας και τους φίλους σας.

Η προσφορά αίματος είναι Πολιτισμός και Αλληλεγγύη, είναι Ανθρωπιά.