ΑΥΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Λυπάμαι για την κατάντια του ανδρός»


Απάντηση σε ακόμη πιο έντονο ύφος εξέδωσε ο ΑντιδήμαρχοςΠεριβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Θανάσης Αυγουρόπουλος, στην ανακοίνωση του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, αναφορικά με το θέμα του κατεβάσματος του διαφημιστικού πανό για το φιλανθρωπικό bazzar της Ένωσης Επιστημόνων Χολαργού-Παπάγου «Ο Τίμιος Σταυρός», στην οποία Πρόεδρος είναι ο κ. Τίγκας. Ο κ. Αυγουρόπουλος, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, λυπάται για την κατάντια του ανδρός, ενώ αποκαλύπτει και κάποια άλλα σημεία του μεταξύ τους διαλόγου, κατά τη διάρκεια του συμβάντος, στα οποία ο κ. Τίγκας φέρεται να απειλείτον κ.
Αυγουρόπουλο, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του τελευταίου.

Η ανακοίνωση-απάντησητου Θανάση Αυγουρόπουλου, έχει αναλυτικά ως εξής:

Ειλικρινά λυπάμαι για την κατάντια του ανδρός. Αν ο κ. Τίγκας που είναι, «υποτίθεται» ευαισθητοποιημένος πολίτης, για πολλά χρόνια Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης, υποψήφιος Δήμαρχος, πρώην ανώτατος αξιωματικός, καθηγητής σε στρατιωτικές σχολές και Πρόεδρος της Ένωσης Επιστημόνων Χολαργού-Παπάγου «Ο Τίμιος Σταυρός», δεν είναι σε θέση να καταλάβει κάποιες απλές έννοιες οι οποίες έχουν σχέση με το κορυφαίο εθνικό μας σύμβουλο που είναι η σημαία, προσωπικά αδυνατώ να τον παρακολουθήσω και να κατανοήσω την πρωτοφανή επίθεση που μου έκανε.

Θα θυμίσω στον κ. Τίγκα πως, όταν τον συνάντησα έξω από το Δημαρχείο και τον ρώτησα ποιος έχει αναρτήσει το συγκεκριμένο διαφημιστικό πανό στους ιστούς των σημαιών και μου απάντησε «εγώ», ζήτησα να το κατεβάσει και να το τοποθετήσει οπουδήποτε αλλού μπροστά στο Δημαρχείο ή σε όποια άλλη θέση κρίνει ο ίδιος. Αυτή τη σημαντικότατη  λεπτομέρεια την αποκρύπτει ο κ. Τίγκας, όπως αποκρύπτει αυτό που μου είπε, «ποιος είσαι εσύ που θα μου ζητήσεις να κατεβάσω το πανό, αν θέλει να μου το ζητήσει ο Δήμαρχος».

Όταν του είπα πως, «ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος εκπροσωπώ το Δήμαρχο και θα ειδοποιήσω τον Επόπτη Καθαριότητας να το κατεβάσει», μου απάντησε, «μην τολμήσεις και το κατεβάσεις διότι θα έχεις να κάνεις με μένα τον ίδιο και πήγαινε να μαζέψεις σκουπίδια που υπάρχουν σε 100 σημεία στο Δήμο μας». Ακόμη αποκρύπτει ότι το πανό κατέβηκε παρουσία του και αφού προηγουμένως ζήτησα αν θέλει να ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Προσωπικά, σε καμία περίπτωση δεν μετανιώνω για την απόφασή μου να κατέβει το συγκεκριμένο διαφημιστικό πανό της Ένωσης Επιστημόνων Χολαργού-Παπάγου «Ο Τίμιος Σταυρός» από τους ιστούς των σημαιών έξω από το Δημαρχείο, αλλά εκτιμώ πως έπραξα το αυτονόητο, δηλαδή έπραξα στο ακέραιο το καθήκον μου.