Έναρξη του εράνου και επιστολή από τον καθεδρικό Ναό του Χολαργού


Ξεκίνησε από σήμερα Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου, ο καθιερωμένος ετήσιος έρανος της αγάπης, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου, οι άνθρωποι και των τριών ενοριών του
Χολαργού θα βγουν στους δρόμους της περιοχής, προκειμένου να συγκεντρώσουν χρήματα, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Ειδικά στο Χολαργό, το φιλανθρωπικό έργο, τόσο του καθεδρικού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης, όσο και των Τιμίου Σταυρού και Αγίας Τριάδος, χαρακτηρίζεται από την αρτιότερη οργάνωση και αποτελεσματικότητα, αφού και οι τρεις ενοριακοί Ναοί της πόλης μας ανακουφίζουν καθημερινά, είτε με ένα πιάτο ζεστό φαγητό, είτε με δέματα αγάπης, είτε ακόμη και με οικονομική ενίσχυση, αρκετούς ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

Με αφορμή τη σημερινή έναρξη του εράνου, ο καθεδρικόςΙερός Ναός της Παναγίας Φανερωμένης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση-επιστολή προς κάθε ενορίτη:

Αγαπητέ μας ενορίτη και αγαπητή μας ενορίτισσα,

Γνωρίζουμε όλοι μας πολύ καλά ότι, οι άνθρωποι δίπλα μας, ειδικά στις ημέρες που ζούμε, αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες. Η απελπισία είναι ζωγραφισμένη καθημερινά στα πρόσωπά τους και κατακυριεύει την καρδιά τους. Το γνωρίζουμε γιατί, πρώτος σταθμός τους στην αναζήτηση ελπίδας, είναι ο Ναός της περιοχής τους, η ενορία τους.

Στόχος και αγωνία της ενορίας μας και του Φιλοπτώχου Ταμείου της είναι ν’ αγκαλιάσει όλη την τοπική κοινωνία, ώστε να συνεχίσουμε ν’ αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί, με τρόπο μεθοδικό, τα προβλήματα που δημιουργεί η ποικιλόμορφη κρίση που βιώνουμε και ν’ αναπτύξουμε περισσότερο το προνοιακό έργο, ώστε να μην υπάρχει ούτε ένας συνάνθρωπός μας χωρίς να ‘χει εξασφαλίσει κάθε μέρα έστω κι ένα πιάτο ζεστό σπιτικό φαγητό.

Γνωρίζουν οι ευλαβείς αδελφοί μας Χολαργιώτες ότι, στο σημείο αυτό η τοπική τους Εκκλησία επιτελεί σημαντικό έργο. Το γνωρίζουν γιατί, αυτή την προσπάθεια της ενορίας μας, πολλοί την στηρίζουν εθελοντικά και την ενισχύουν οικονομικά. Θέλουμε όμως, αλλά και πρέπει και μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί κάτι παραπάνω.

Για το λόγο αυτό στρεφόμαστε ξανά στην αγάπη σου και σου ζητάμε μια υπέρβαση αυτές τις Άγιες αλλά και δύσκολες για όλους μας μέρες!

Από τις 10 έως τις 22 Δεκεμβρίου, που πραγματοποιείται στα όρια της ενορίας μας ο Έρανος της Αγάπης, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση της όλης προσπάθειάς μας για τη στήριξη των ενδεών αδελφών της ενορίας μας, μην κρατήσεις την πόρτα σου κλειστή!

Σ ευχαριστούμε για ό,τι έκανες και κάνεις καθημερινά και σε καλούμε να συνεχίσεις να το κάνεις με την καρδιά σου και με όλες σου τις δυνάμεις! Μην κλείσεις ποτέ τ’ αυτιά και την καρδιά σου στο προσκλητήριο αγάπης! Γιατί, μόνον αν είμαστε όλοι μαζί, μπορούμε.