Σε αδιέξοδο το θέμα του αστέγου στο σταθμό του Μετρό

Επειδή το χειμώνα δεν υπάρχουν μόνο τα χιόνια και οι ευχάριστες γιορτινές εικόνες, αλλά και οι συνάνθρωποί μας που βρίσκονται στο δρόμο, χωρίς στέγη και ένα πιάτο φαΐ και με αφορμή ερώτηση αναγνώστη μας, σχετικά με τον άστεγο που εδώ και αρκετό καιρό κοιμάται στο πεζοδρόμιο
του παράδρομου της Μεσογείων, ακριβώς έξω από το σταθμό του Μετρό «Χολαργός», το «μένουμε… Χολαργό!» προσπάθησε επανειλημμένως σήμερα, ως όφειλε, να επικοινωνήσει με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Βίκυ Νικάκη, αλλά… εις μάτην.

Αντιθέτως, η εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, Νίκη Ζιαμπάρα, από το μεσημέρι και αμέσως αφότου υποβλήθηκε η ερώτηση του αναγνώστη μας, μας απάντησε, όσα, τουλάχιστον, εκείνη γνώριζε. Τα ίδια, πάνω-κάτω, γνωρίζαμε εξ αρχής και στο «μένουμε… Χολαργό!», αλλά, οφείλαμε να καταγράψουμε και την άποψη του Δήμου.

Τόσο ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, όσο και άλλοι φορείς, έχουν ενδιαφερθεί να μεταφέρουν τον εν λόγω άνθρωπο σε ξενώνααστέγων, για το καλό του ίδιου. Όταν, όμως, εκείνος δεν δέχεται καμία λύση (και δεν είναι ο μοναδικός) και διαρκώς επιστρέφει στο συγκεκριμένο πεζοδρόμιο, ίσως επειδή εκεί έχει τη δυνατότητα αποδοτικότερης επαιτείας, τότε, κανένας Δήμος και κανένας φορέας δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι αδιαφορεί.

Πολύ απλά, διότι κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να πάει σε ξενώνα, σε ίδρυμα, σε σπίτι, σε παλάτι, στο διάστημα. Όταν προσωπική απόφαση του ανθρώπου αυτού είναι να βρίσκεται εκεί, δεν μπορείς ούτε με το ζόρι να τον σώσεις, αλλά ούτε και να τον βάλεις φυλακή. Το κακό θα ήταν να μην είχε ενδιαφερθεί κανείς για τον εν λόγω συνάνθρωπό μας. Από τη στιγμή που έχουν ενδιαφερθεί και μάλιστα πολλοί, αλλά καμία λύση δεν γίνεται από τον ίδιο αποδεκτή, το θέμα οδηγείται σε αδιέξοδο.