Συνεχίζει χωρίς Συμπαραστάτη ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού

Με μεγάλο θριαμβευτή το… λευκό, ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η ψηφοφορία για την ανάδειξη του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Με 7, εν τέλει, υποψηφιότητες και καμία από αυτές υποστηριζόμενη από την παράταξη της πλειοψηφίας, ήταν
αναμενόμενο πως θα ήταν πολύ δύσκολο, έως ανέφικτο, να καταφέρει κάποια από αυτές να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα 2/3 των ψήφων, ώστε να εκλεγεί.

Υποψήφιοι για τη θέση του Συμπαραστάτη, ήταν, κατά αλφαβητική σειρά, η Άννα Αναγνωστοπούλου (αρχιτέκτονας), ο Μάκης Βραχιολίδης (επιχειρηματίας), ο Γιώργος Γκουβάκης (πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου), ο Βαγγέλης Θωμόπουλος (πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ), ο Νίκος Καρατζάς (πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου), η Βάνα Ρετσινιά (πρώην Αντιδήμαρχος Παπάγου-Χολαργού) και ο Κώστας Φιλιππακόπουλος (πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Παπάγου).

Άλλοι είχαν τη στήριξη συγκεκριμένων δημοτικών παρατάξεων, άλλοι όχι. Κανείς τους, όμως, δεν είχε τη στήριξη της παράταξης του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου, η οποία διαθέτει και τα 20 από τα 33 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τη στήριξη του Δημάρχου θα είχε μία… όγδοη υποψηφιότητα, η οποία, πάντως, δεν προχώρησε.

Πρόκειται για εκείνη του πρώην Δημοτικού Συμβούλου και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Παπάγου-Χολαργού, Νίκου Κουκή, για την οποία, μέχρι χθες το βράδυ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα η εν λόγω υποψηφιότητα να μην κατατεθεί ποτέ.

Ως εκ τούτου, οι ψήφοι των 31 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, διασκορπίστηκαν στις 7 τελικέςυποψηφιότητες. Επτά (7) Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν λευκό, έξι (6) το Μάκη Βραχιολίδη, πέντε (5) το Γιώργο Γκουβάκη, τέσσερις (4) την Άννα Αναγνωστοπούλου, τρεις (3) το Βαγγέλη Θωμόπουλο, τρεις (3) τη Βάνα Ρετσινιά, δύο (2) το Νίκο Καρατζά και ένας (1) τον Κώστα Φιλιππακόπουλο.

Ο Δήμος μας, λοιπόν, συνεχίζει χωρίς Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης. Ένας θεσμός, που στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού είναι ανενεργός από το Σεπτέμβριο του 2011. Η Δημοτική Αρχή έχει τη δυνατότητα να ξαναφέρει το θέμα σε κάποια μελλοντική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς και τότε, όμως, να είναι σίγουρη η εκλογή Συμπαραστάτη, εφόσον δεν υπάρξει κάποια υποψηφιότητα που να συγκεντρώσει την ευρεία αποδοχήτων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας.