ΤΙΓΚΑΣ: «Αναλγησία και μικρότητες από το Θανάση Αυγουρόπουλο»

Καυστική ανακοίνωση, με άκρως επιθετικό ύφος, εξέδωσε σήμερα Παρασκευή ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού», Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας. Σε αυτή, ο κ. Τίγκας, με την ιδιότητα του Προέδρου της Ένωσης Επιστημόνων Χολαργού-Παπάγου «Ο Τίμιος Σταυρός», επιτίθεται στον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Θανάση Αυγουρόπουλο, καθώς ο τελευταίος έδωσε εντολή κατεβάσματος του διαφημιστικού πανό που είχε αναρτήσει η «Ένωση Επιστημόνων» στη βάση του ιστού της ελληνικής σημαίας,
στον προαύλιο χώρο του Δημαρχιακού Μεγάρου, για το φιλανθρωπικό της bazaar. Ο κ. Αυγουρόπουλος δικαιολόγησε την πράξη του αυτή ως αποκατάσταση της ασέβειας από την πλευρά Τίγκα προς το εθνικό μας σύμβολο, με τον κ. Τίγκα, πάντως, να χαρακτηρίζει, μέσω της ανακοίνωσής του, ανάλγητο τον Αντιδήμαρχο, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως ο κ. Αυγουρόπουλος θα πρέπει να μην πράττει το οτιδήποτε περιορίζει τη βοήθεια προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας, αλλά και να μάθει ότι, εκτός από τα βεγγαλικά και τις φιέστες, υπάρχουν και αυτοί που υποφέρουν και πεινούν και οι οποίοι δεν είχαν κάποιον να τους διορίσει κάπου, ώστε να μη φθάσουν στην κατάσταση που βρίσκονται σήμερα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα έχει ως εξής:

Αναλγησία και Μικρότητες Αυγουρόπουλου
με την ανοχή της Δημοτικής Αρχής
του
Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα
Προέδρου
Ενώσεως Επιστημόνων
Χολαργού-Παπάγου
«Ο Τίμιος Σταυρός»

Στις 12-13 και 14 Δεκ. 2014 η Ένωση Επιστημόνων Χολαργού-Παπάγου διοργάνωσε για την Κίνηση Αγάπης και Αλληλεγγύης Bazaar με σκοπό την ενίσχυση  με τρόφιμα οικονομικά αδύναμων συνανθρώπων στο Χολαργό και στον Παπάγο.

Προκειμένου να προβληθεί η προσπάθεια αυτή αναρτήσαμε το πρωί του Σαββάτου ένα πανό διαστάσεων 1Χ1μ. στον ύψους 8 μέτρων ιστό της σημαίας. Συγκεκριμένα και χωρίς να πειραχθεί η σημαία, σε ύψος 2,5μ. περίπου από το έδαφος στον ιστό βάλαμε ένα πανό που ανέγραφε τα στοιχεία του Bazaar αγάπης και αλληλεγγύης.

Το πρωί της Κυριακής με βρίσκει προ του Δημαρχείου ο κ. Αυγουρόπουλος και με ύφος επιτακτικό και συνάμα επιτιμητικό μου λέει ότι «το πανό πρέπει να το κατεβάσουμε αμέσως». Σε ερώτησή μου γιατί πρέπει να κατέβει μου απαντά ότι «θα πρέπει να μάθω να σέβομαι τη σημαία». Είναι προφανές ότι αυτό ήταν ιδιαίτερα προσβλητικό και ο κ. Αυγουρόπουλος αλαλάζων προσπάθησε να κάνει μαθήματα πατριδογνωσίας.

Όταν τον ρώτησα αν το θέμα το γνωρίζει ο Δήμαρχος μου απάντησε ότι και το γνωρίζει και συμφωνεί και αμέσως τηλεφώνησε και μίλησε με το Δήμαρχο. Προσπάθησα να επικοινωνήσω με το Δήμαρχο αλλά σε τέσσερις συνεχείς κλήσεις μου στις 10:45 δεν απαντούσε. Είναι προφανές ότι ο Δήμαρχος δεν ήθελε να επικοινωνήσει μαζί μου, ήθελε να το αποφύγει.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του κ. Αυγουρόπουλου που ίσως φοβήθηκε μήπως συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα για τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας και κατέβασε το πανό τι να πει κανείς. Πώς να χαρακτηρίσει τη στάση του, ότι διέπεται από αναλγησία, μικρότητα ή φόβο ίσως για κάτι άλλο που δεν μπορώ να αντιληφθώ.

Θα πρέπει κάποτε να μάθει ο κ. Αυγουρόπουλος ότι με τους ανήμπορους, τους αναξιοπαθούντες, με τις τριάντα επτά οικογένειες που η «Κίνησή μας, η Κίνηση Αγάπης και Αλληλεγγύης» υποστηρίζει, δεν επιτρέπεται να κάνει οτιδήποτε που να τους περιορίζει τη βοήθεια που περιμένουν. Καλό είναι επίσης να μάθει ο κ. Αυγουρόπουλος ότι εκτός από τα βεγγαλικά και τις φιέστες υπάρχουν και αυτοί που υποφέρουν, υπάρχουν και αυτοί που πεινούν, που δυστυχώς δεν είχαν κάποιον να τους διορίσει κάπου, ώστε να μην φθάσουν στην τραγική κατάσταση που είναι σήμερα.

Ειλικρινά λυπάμαι για τη στάση σας.