ΤΙΓΚΑΣ: «Να μετονομαστούν οι πλατείες Ευρώπης και Κύπρου, σε Μαντά και Μπλαδένη»

Πρόταση με την οποία ζητά από τη διοίκηση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού να τιμήσει τη μνήμη των πρώην Δημάρχων Χολαργού και Παπάγου, Σοφοκλή Μαντά και Βασίλειου Μπλαδένη, αντίστοιχα, κάνει μέσω ανοιχτής επιστολήςτου ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού», Κώστας-Πολυχρόνης ΤίγκαςΣυγκεκριμένα, ο κ. Τίγκας προτείνει τη μετονομασία της πλατείας Ευρώπης στο Χολαργό, σε πλατεία Σοφοκλή Μαντά και τη μετονομασία της πλατείας Κύπρου στου Παπάγου, σε πλατεία Βασίλειου
Μπλαδένη.

Αναλυτικά, η επιστολή του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα έχει ως εξής:

Παρεμβάσεις – Προτάσεις
του
Κώστα – Πολυχρόνη Τίγκα
Επικεφαλής Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου – Χολαργού

Αναγνώριση Τιμής στους Δημάρχους Μαντά και Μπλαδένη

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ο Σοφοκλής Μαντάς  υπήρξε ο πρώτος μετά τη μεταπολίτευση Δήμαρχος Χολαργού και παρέμεινε στον δημαρχιακό θώκο από το 1975 έως το 1982. Ήταν ένας απόλυτα έντιμος Δήμαρχος ο οποίος διοίκησε συνετά τον δήμο για 8 χρόνια. Είναι σε όλους γνωστό ότι ο Σοφοκλής Μαντάς επέμεινε με κάθε τρόπο και κάθε μέσο στο σκοπό και γι αυτό ήταν πολύ αποτελεσματικός.

Ο Δήμαρχος  Μπλαδένης Βασίλειος υπήρξε μια εξέχουσα προσωπικότητα που τον θυμούνται με τις καλύτερες αναμνήσεις όσοι συνεργάσθηκαν μαζί του στο Στρατό και γνώρισαν την εντιμότητά του και τον θυμούνται οι κάτοικοι του Παπάγου για τη μοναδική του παρουσία στα Δημοτικά δρώμενα ως Πρόεδρος αρχικά και στη συνέχεια ως Δήμαρχος(1978-1990). Το αστείρευτο ενδιαφέρον του για τον τόπο, το θυμούνται όλοι. Ήταν ο Δήμαρχος του Πράσινου και των λουλουδιών.

Κατά την άποψή μου μόνο τιμή και δικαίωση ανήκει στους συνανθρώπους μας εκείνους που προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες σε κύριους τομείς της καθημερινότητάς μας όπως στην προκειμένη περίπτωση είναι οι δύο διακεκριμένοι Δήμαρχοι, που με την παρουσία τους σημάδεψαν τη ζωή του τόπου.

ΣΧΟΛΙΑ

Η πρόταση μετονομασίας οδού ή πλατείας ή άλσους θα πρέπει να γίνεται υπό κάποιους κανόνες, ήτοι να:

Αποδίδεται με τον μετονομαζόμενο χώρο η ανάλογη τιμή. 

Αποφεύγεται η αλλαγή ονόματος σε οδούς με καταστήματα.

Αποφεύγεται η αλλαγή μεγάλων ονομάτων της ιστορίας.

Μετονομασθεί χώρος που το νέο όνομα να μπορέσει να αφομοιωθεί και να επικρατήσει.

Με βάση τα προαναφερθέντα για μεν το Δήμαρχο Σοφοκλή Μαντά η πρότασή μου είναι η μετονομασία μιας από τις πλατείες Εθνικής Αντίστασης ή Ευρώπης στο Χολαργό.

Σε ό,τι αφορά το Δήμαρχο Βασίλη Μπλαδένη η πρότασή μου είναι η μετονομασία μιας από την οδό Κύπρου ή την πλατεία Ελευθερίας στου Παπάγου.

ΠΡΟΤΑΣΗ

Προκειμένου να τιμηθούν οι δύο Διακεκριμένοι Δήμαρχοι και να αναγνωρισθούν το έργο και οι κόποι τους προς όφελος των συνδημοτών τους, προτείνονται:

Η πλατεία Ευρώπης στο Χολαργό να μετονομασθεί σε πλατεία Σοφοκλή Μαντά.

Η πλατεία Κύπρου στου Παπάγο να μετονομασθεί σε πλατεία Βασίλη Μπλαδένη.

Θεωρώ ότι οι προτάσεις είναι λογικές και δίκαιες, δεδομένου ότι από όλους αναγνωρίζεται η προσφορά τους και συνεπώς θα ικανοποιήσουν απόλυτα όχι μόνο τους οικείους του, αλλά και την κοινωνία μας συνολικά.

Το ζήτημα είναι σημαντικό, αλλά η αντιμετώπισή του εύκολη. Θέλει όμως βούληση και πιστεύω ότι θα την επιδείξετε.

Παρακαλώ για τις ενέργειές σας και την ενημέρωσή μου εντός μηνός όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

Σας ευχαριστώ.

Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας
Επικεφαλής Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης