Το μήνυμα των «8 προτάσεων» για την παγκόσμια ημέρα για άτομα με αναπηρία

Το δικό της μήνυμα θέλησε να περάσει, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για άτομα με αναπηρία (3/12), η παράταξη «Συνεργασία για τις 8
προτάσεις στο Δήμο Παπάγου-Χολαργού». Σε αυτή, η παράταξη του Χάρη Κουγιουμτζόπουλουκαλεί τη διοίκηση του Δήμου να εναρμονιστεί με τις επιταγές του σύγχρονου πολιτισμού και να εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο υποστήριξης και ένταξης των ατόμων με αναπηρία, στις λειτουργίες της πόλης. Αναλυτικά, η ανακοίνωση των «8 προτάσεων» έχει ως εξής:

Μήνυμα για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, ημέρα προώθησης των κοινωνικών δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, αλλά παράλληλα και ημέρα άσκησης κοινωνικού ελέγχου και κοινωνικής διαμαρτυρίας που έρχεται να μας υπενθυμίσει, ότι τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται ίσες ευκαιρίες στη ζωή, στην εργασία και στην καθημερινότητα και ότι η προώθηση μέτρων για την αναπηρία αποτελεί, συνταγματική επιταγή και ζήτημα δημοκρατίας και αντιρατσιστικής συμπεριφοράς:

Η Δημοτική Παράταξη 8 Προτάσεις, καλεί το δήμο να εναρμονιστεί επιτέλους με τις επιταγές του σύγχρονου πολιτισμού μας και να εκπονήσει ολοκληρωμένο σχέδιο υποστήριξης και ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία στις λειτουργίες της πόλης.

Να ορίσει δείκτες ενσωμάτωσης και διευκολύνσεων, κυκλοφορίας, παροχών, προγραμμάτων και συμμετοχής, έτσι ώστε του χρόνου την ίδια ημέρα να επιβεβαιώσει με πραγματικά στοιχεία την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρία στην πόλη μας.

Να εκπονήσει ειδικά προγράμματα μάθησης, άσκησης, και κατάρτισης.

Να φτιάξει επιτέλους ράμπες και πεζοδρόμια προσπελάσιμα από τα ΑΜΕΑ και όχι να πετάει λεφτά με διακοσμητικά στοιχεία δήθεν ευαισθησίας.

Να ιδρύσει αθλητική ομάδα για ΑΜΕΑ.

Να οργανώσει ειδικά προγράμματα στα σχολεία για την υποστήριξη των Μαθητών ΜΕΑ αλλά και για την εξάλειψη του ρατσισμού εναντίον τους.

Να εντάξει στο Επιχειρησιακό του Πρόγραμμα, ειδικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα για ΑΜΕΑ και να οργανώσει την ίδρυση Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης για την ένταξη των ΑΜΕΑ στην αγορά εργασίας σε εκατοντάδες υπηρεσίες που χρειάζεται ο δήμος μας.