Β’ Θεία Λειτουργία, Ιερή Αγρυπνία και χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο «Σήμαντρο»

Για συνεχόμενη Κυριακή θα τελεστούν αύριο το πρωί (9.30), στο παρεκκλήσιο του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Σήμαντρο» (Ελ. Βενιζέλου 59α), ο Όρθρος και η Β’ Θεία Λειτουργία, της ενορίας της Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού. Από την Κυριακή 2 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή, η Β’ Θεία Λειτουργία του
καθεδρικού Ναού της πόλης μας έχει μεταφερθεί στο παρεκκλήσιο του «Σημάντρου», το οποίο βρίσκεται στον υπόγειο χώρο του κτιρίου.

Επιπλέον, αύριο Κυριακή (14/12), στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί και Ιερή Αγρυπνία, με αφορμή την εορτή του Αγίου Ελευθερίου (15/12). Η ακολουθία θα ξεκινήσει στις 7.00 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Κατά τη διάρκεια της Αγρυπνίας θα τεθεί προς προσκύνηση η πάνσεπτη, μεγάλη εικόνα του Αγίου Ελευθερίου, καθώς και Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαγδαληνής της Μυροφόρου, που φυλάσσονται στο Σήμαντρο.

Τέλος, την ερχόμενη Πέμπτη (18/12), στις 5.00 το απόγευμα, στην υπόγεια αίθουσα του «Σημάντρου», θα πραγματοποιηθεί χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, η οποία θα περιλαμβάνει ομιλία από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και Θεολόγο, Γεώργιο Παπαδόπουλο, με θέμα «Χριστούγεννα από τη Θεολογία και την Υμνολογία της Εκκλησίας μας», ενώ χριστουγεννιάτικους ύμνους θα αποδώσουν ο Πρωτοψάλτης του Ναού της Παναγίας Φανερωμένης, Διονύσιος Θανασούλιας και η χορωδία του. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει προβολή ταινίας με θέμα «Η άποψη της επιστήμης για το “αστέρι” της Βηθλεέμ».