Ανοίγει ξανά τις πύλες του το ΚΤΕΟ Χολαργού

Σε επαναλειτουργία θέτει η Περιφέρεια Αττικής το ΚΤΕΟ Χολαργού. Σήμερα Πέμπτη, 22/1, η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου και η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμίνα Κυπριανίδου, θα επισκεφτούν το ΚΤΕΟ
Χολαργού (Λ. Μεσογείων), το οποίο με δαπάνη της Περιφέρειας επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία, μετά από δύο χρόνια αναστολής των βασικών του λειτουργιών.


Η Περιφερειακή Αρχή, από την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης της Περιφέρειας, την 1η Σεπτεμβρίου του 2014, είχε θέσει ως στόχο της την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού, καθώς και όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ Αττικής (Ελληνικού, Μάνδρας, Μεγάρων και Αναβύσσου).

Όπως επισημαίνει η Περιφέρεια, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί τα δημόσια ΚΤΕΟ συνιστούν σημαντικό οικονομικό πόρο της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία. Συγκεκριμένα, τα έσοδα από τους τεχνικούς ελέγχους των οχημάτων είναι αρκετά και καταδεικνύουν την οικονομική δυναμική της λειτουργίας των ΚΤΕΟ.

Η Περιφέρεια Αττικής, επίσης, διεκδικεί σχετική νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου οι Περιφέρειες, που εκ του ρόλου τους βρίσκονται εγγύτερα στον πολίτη, να καθορίζουν το τιμολόγιο των παρεχόμενων υπηρεσιών από τα δημόσιαΚΤΕΟ προς τους πολίτες.

Το ΚΤΕΟ Χολαργού, πιστοποιημένο κατά ISO 9001, θα παρέχει ξανά όλες τις υπηρεσίες του στους πολίτες, από τις 2 Φεβρουαρίου 2015, μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων δοκιμών.