Δήμος και 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού ενημερώνουν για την παιδική παχυσαρκία


Εκδήλωση με θέμα την παιδική παχυσαρκία διοργανώνει την ερχόμενη Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού. Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» και με σκοπό την ευαισθητοποίηση και
ενημέρωση γονέων και εκπαιδευτικών, σχετικά με τη διατροφή των παιδιών και την παιδική παχυσαρκία, θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού και θα ξεκινήσει στις 18:00.

Θα μιλήσουν η Φωτεινή-Ελένη Καραχάλιου (Διευθύντρια τμήματος Αύξησης και Ανάπτυξης Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»), με θέμα «Παιδική Παχυσαρκία. Αίτια και επιπτώσεις στην υγεία και την καθημερινότητα των παιδιών», η Σταυρούλα Καραγιάννη (Συντονίστρια Διευθύντρια Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»), με θέμα «Ψυχολογικές επιπτώσεις Παιδικής Παχυσαρκίας» και ο Χάρης Καλλέργης (Παιδοδιατροφολόγος Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού»), με θέμα «Τρόποι αντιμετώπισης Παιδικής Παχυσαρκίας. Ισορροπημένο ενεργειακό ισοζύγιο».

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.