«Εἰς μνημόσυνον αἰώνιον» των μακαριστών π. Θεοκλήτου Φεφέ και π. Ευθυμίου Μπάτρα

Παρουσία των Πανιερωτάτων Μητροπολιτών Θερμοπυλών και Αχελώου, κ.κ. Ιωάννου και Ευθυμίου, αντίστοιχα, τελέστηκαν το πρωί της Τρίτης στο «Σήμαντρο», τα μνημόσυνα των μακαριστών πατέρων Θεοκλήτου Φεφέ και Ευθυμίου Μπάτρα, οι οποίοι
επί σειρά ετών διετέλεσαν εφημέριοι στην πόλη του Χολαργού, με τον πρώτονα αποτελεί και τον ιδρυτή του «Σημάντρου». Ανήμερα της εορτής του Οσίου Ευθυμίου του Μεγάλου, ημέρα κατά την οποία ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Φεφέςέφυγε από τη ζωή και ο Πρωτοπρεσβύτερος Ευθύμιος Μπάτρας εόρταζε τα ονομαστήριά του, τελέστηκε η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο νεοσυσταθέν παρεκκλήσιο των Ταξιαρχών, του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Σήμαντρο».

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης, Μητροπολίτης κ. Ιωάννης, με παρόντα και συμπροσευχόμενο τον εορτάζοντα Μητροπολίτη κ. Ευθύμιο. Επίσης, στη Θεία Μυσταγωγία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του «Σημάντρου» και Πρόεδρος του Φιλοπτώχου Ταμείου του Καθεδρικού Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Καλογερόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Αργυράτος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Χολαργού-Αγίας Παρασκευής και εφημέριος του Ι.Ν. Προφήτου Ηλιού Αγίας Παρασκευής, Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Σιάτος και ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ ΔημητρίουΤο παρών, συμπροσευχόμενος, έδωσε και ο Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης, Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βενετσιάνος.

Μετά την τέλεση των μνημοσύνων, ακολούθησε δεξίωση στο αρχονταρίκιτου συλλόγου, κατά τη διάρκεια της οποίας, για τη ζωή και το πρόσωπο του μακαριστού ιδρυτή, π. Θεοκλήτου, μίλησε ο καθηγητής Ιωάννης Λάππας, ενώ για τον μακαριστό π. Ευθύμιο μίλησε ο συνεφημέριός του στην Παναγία Φανερωμένη, π. Ιωάννης Καλογερόπουλος.