«Κηδεία» στο Νταμάρι, γιορτή στο Δημαρχείο για τον ΟΦΧ


Ημέρα με ανάμεικτα συναισθήματα ήταν εκείνη της Δευτέραςγια τον Όμιλο Φιλάθλων Χολαργού. Το μεσημέρι, στο γήπεδο του Νταμαριού, η ομάδα γνώρισε οδυνηρή ήττα με 1-2 από το ΓΣ Αργυρούπολης, παρ’ ότι μέχρι το 78ο λεπτό βρισκόταν μπροστά στο σκορ, μένοντας πια 9 πόντους μακριά από την πρώτη θέση. Μπορεί να
απομένουν 12 ακόμη αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος, η διαφορά αυτή, όμως, πλέον δεν καλύπτεται, καθώς, δεν είναι μόνο το εύρος της, αλλά και το ότι ο ΟΦΧ θα πρέπει μέσα στις αγωνιστικές αυτές, όχι μόνο να καλύψει την απόσταση από την κορυφή, αλλά και να το κάνει προσπερνώντας, ταυτόχρονα, τέσσερις ομάδες.

Η ήττα από την Αργυρούπολη ήταν η πέμπτη σε έξιματς απέναντι σε ομάδες της πρώτης εξάδας του βαθμολογικού πίνακα και τέταρτηεντός έδρας, σε τέσσερα παιχνίδια. Όπως στην Αργυρούπολη, έτσι και στο Νταμάρι, οι παίκτες του Γιάννη Κουσάνα ήταν εκείνοι που προηγήθηκαν, για να… καταφέρουνστη συνέχεια να μην πάρουν ούτε το βαθμό της ισοπαλίας. Και πρόκειται περί «κατορθώματος», διότι, το 1-0 που είχε διαμορφωθεί από το 1ο λεπτό του αγώνα, με γκολ του Χριστόφορου Μαντζάνα, θα μπορούσε στο 75’ να γίνει 2-0, κάτι που θα έφερνε τον ΟΦΧ αγκαλιά με την πρώτη του νίκη σε ντέρμπι. Το πέναλτι, όμως, που εκτέλεσε ο Παναγιώτης Πλεμμένος, κατέληξε αρκετά άουτ, με αποτέλεσμα, όχι μόνο να μη γίνει το 2-0, αλλά, αντιθέτως, να γίνει αμέσως μετά το 1-2, με τέρματα των φιλοξενούμενων στο 79’ και στο 88’.

Ο Χολαργός, βέβαια, έμεινε και με παίκτη λιγότερο στο 71ο λεπτό, όταν ο Σωκράτης Λυράς αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, ενώ και από το 34’είχε χάσει με τραυματισμό τον Αρκάδιο Βαζέχα, ο οποίος στάθηκε άτυχος στο ντεμπούτοτου με τη φανέλα της ομάδας, με την τελική ιατρική διάγνωση να κάνει λόγο για ρήξη πρόσθιου χιαστού. Παρ’ όλα αυτά, ο ΟΦΧ έχασε ξεκάθαρα τη νίκη μέσα από τα χέρια του, τη στιγμή που το Αιγάλεω γνώριζε και αυτό την ήττα στο Βύρωνα από τη Δόξα. Έτσι, αντί η διαφορά από την κορυφή να μειωθεί στο «τρίποντο», αυξήθηκε στο… εννιάποντο, κάτι που ουσιαστικά βάζει «ταφόπλακα» στα όνειρα του Χολαργού για άνοδο στη Γ’ Εθνική, τη φετινή, τουλάχιστον, σεζόν.

Το ερχόμενο Σάββατο, ακολουθεί ξανά εντός έδρας ματς, αυτή τη φορά απέναντι στην Πεύκη, στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής. Στο αντίστοιχο παιχνίδι του α’ γύρου, ο ΟΦΧ είχε επικρατήσει με 0-2.

Για την ομάδα της πόλης μας, απέναντι στο ΓΣ Αργυρούπολης, αγωνίστηκαν οι Δημήτρης Νικολάου, Κώστας Ψάλλας, Φάνης Κατσαρός, Νίκος Σπυρόπουλος, Παναγιώτης Πλεμμένος, Κώστας Χάλος, Χριστόφορος Μαντζάνας, Γιάννης Λαμπρινάκος, Παναγιώτης Καζάκος, Σωκράτης Λυράς, Αρκάδιος Βαζέχα, ενώ ως αλλαγή οι Αλέξανδρος Καζάκος, Σταύρος Ρίζος και Νεκτάριος Ζώης.


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (18η αγωνιστική)

1) ΓΣ Αργυρούπολης 44 (36-11)
2) ΑΟ Αιγάλεω 41 (30-11)
3) Αγία Παρασκευή 39 (30-6)
4) Χαραυγιακός 35 (25-11)
5) Χολαργός 35 (32-13)
6) Άγιος Ιερόθεος 31 (22-18)
7) Διάνα Ηλιούπολης 30 (17-13)
8) Δόξα Βύρωνα 23 (25-15)
9) Άγιοι Ανάργυροι 23 (22-21)
10) Ρουφ 19 (15-21)
11) Θύελλα Αγίου Δημητρίου 19 (8-20)
12) Πεύκη 14 (13-28)
13) Ιάσων 14 (13-25)
14) Ελπίδα Αγίων Αναργύρων 12 (10-22)
15) Κολωνός 7 (12-50)
16) Ακάδημος -2 (5-30)


Το απόγευμα της Δευτέρας, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού, η διοίκηση του ΟΦΧ έκοψε τη βασιλόπιτα του 2015.

Ο Πρόεδρος του ΟΦ Χολαργού, Κυριάκος Γεωργιάδης, ενώ κόβει τη βασιλόπιτα
Παρουσία του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, το ΔΣ του συλλόγου βράβευσε τους ποδοσφαιριστές της ομάδας, Λάμπρο Αναστασόπουλο, Νεκτάριο Ζώη και Γιώργο Παπουλάκο, για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας (Νομική, Πληροφορική, Ιατρική, αντίστοιχα), καθώς και τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του ΟΦΧ, Τάκη Πέτρου, Γιώργο Μουστάκη και Δημήτρη Τζωρτζάτο.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος
Οι ποδοσφαιριστές του ΟΦ Χολαργού, Γιώργος Παπουλάκος, Νεκτάριος Ζώης και Λάμπρος Αναστασόπουλος
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΦ Χολαργού, Τάκης Πέτρου
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΦ Χολαργού, Γιώργος Μουστάκης
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΦ Χολαργού, Δημήτρης Τζωρτζάτος
Βραβεύτηκαν, επίσης, οι παλαίμαχοι των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ, Αντώνης Αντωνιάδης, Τάκης Κελεσίδης και Χρήστος Αρδίζογλου, αντίστοιχα.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Αντώνης Αντωνιάδης
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Τάκης Κελεσίδης
Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Χρήστος Αρδίζογλου
Μια αγκαλιά παλαίμαχοι, διοίκηση και Δημοτική Αρχή
Οι πρόεδροι Άρη Χολαργού και ΟΦ Χολαργού, Γιάννης Βλασσόπουλος και Κυριάκος Γεωργιάδης
Δυναμικό παρών από τα πιτσιρίκια των ακαδημιών του ΟΦ Χολαργού