Ο σεισμός του Αμαρουσίου έβγαλε από τις αίθουσες και τους μαθητές Χολαργού και Παπάγου


Για δύο ώρες εκτός αιθουσών διδασκαλίας έμειναν σήμερα το πρωί, για προληπτικούς λόγους, οι μαθητές των σχολείων Χολαργού και Παπάγου, λόγω της έντονης σεισμικής δόνησης που έγινε ιδιαίτερα αισθητή και στην περιοχή μας, στις 8.32 π.μ. Με
το επίκεντρο του σεισμού να εντοπίζεται στο Μαρούσι και συγκεκριμένα στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου της Αθήνας, ήταν λογικό, ακόμη και οι μόλις 3,3 βαθμοί της κλίμακας Ρίχτερ, να ταρακουνήσουν για τα καλά όλες τις περιοχές των βορείων προαστίων, συμπεριλαμβανομένηςκαι της δικής μας. Σε αυτό βοήθησε και το γεγονός πως ο σεισμός ήταν αρκετά επιφανειακός, καθώς το εστιακό βάθος της σεισμικής δόνησης υπολογίστηκε στα 5 χιλιόμετρα.

Από την πρώτη στιγμή, η Περιφέρεια Αττικής τέθηκε σε επιφυλακή, ενώ σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της, από τον σεισμό δεν καταγράφηκαν ζημιές ή τραυματισμοί. Παρ’ όλα αυτά, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία της διεύθυνσης εκπαίδευσης της Β’ Αθήνας  (Χολαργού-Αγίας Παρασκευής, Παπάγου-Ψυχικού, Χαλανδρίου-Φιλοθέης, Βριλησσίων-Μελισσίων, Π. Πεντέλης-Ν. Πεντέλης, Κηφισιάς-Ν. Ερυθραίας, Πεύκης-Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας-Ν. Ηρακλείου, Λυκόβρυσης-Μεταμόρφωσης), κατόπιν συνεννόησης με την Περιφέρεια, έμειναν για δύο ώρες εκτός σχολικών αιθουσών.