ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ: «Απών ο Δήμος στην κακοκαιρία»


Την απουσία της Δημοτικής Αρχής Παπάγου-Χολαργού και την έλλειψη προνόησης από πλευράς Δήμου για την προστασία των κατοίκων Χολαργού και Παπάγου από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, καταγγέλλει με σημερινή της ανακοίνωση η Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου-Χολαργού. Η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου, τονίζει πως ενώ η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί από την ΕΜΥ από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, η Δημοτική Αρχή δεν προέβη ποτέ στην ανακοίνωση  μέτρων  προστασίας  των
ευπαθών ομάδων. Αναλυτικά, η παρέμβαση της παράταξης του Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, έχει ως εξής:

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Παρεμβάσεις-Προτάσεις

Ο Δήμος Απουσίασε Στις Δύσκολες Καιρικές Συνθήκες

Ενώ η κακοκαιρία που είχε ήδη προβλεφθεί από την ΕΜΥ στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, συνεχίζεται και σήμερα, η Δημοτική Αρχή μέχρι τώρα δεν ανακοίνωσε κάποια μέτρα προστασίας των ευπαθών ομάδων της πόλης μας. Με εξαίρεση την απόφαση για το κλείσιμο των παιδικών σταθμών και των σχολείων όλων των βαθμίδων, ο τομέας Κοινωνικής Πρόνοιας παντελώς απουσίασε.

Δεν είδαμε στον τοπικό τύπο, ακόμη και στο προσφιλές για την Δημοτική Αρχή facebook, κάποια μικρή έστω, αναφορά σχετική με την ετοιμότητα των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης. Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες περί ανάπτυξης ειδικών προγραμμάτων για την στήριξη ευπαθών ομάδων, δεν έγινε οποιαδήποτε αναφορά ακόμη και σε απλά, συνήθη μέτρα που λαμβάνονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Δεν ακούσαμε ούτε διαβάσαμε κάποια ανακοίνωση λειτουργίας θερμαινόμενων αιθουσών, προγράμματος άμεσης βοήθειας σε μοναχικά άτομα ή ευπαθείς ομάδες, ή παρουσίας έστω μιας νοσοκόμας στο ΚΑΠΗ. Δεν γνωστοποιήθηκε ούτε ένας αριθμός τηλεφώνου σε 24ωρη ετοιμότητα, ώστε να απευθύνονται οι ανήμποροι και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας σε περίπτωση έκτακτου ή επείγοντος περιστατικού εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας από αύριο έρχεται αρωγός στο έργο του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής. Όλοι εμείς στην Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση Παπάγου-Χολαργού ελπίζουμε και ευχόμαστε η εμπειρία αυτή να γίνει μάθημα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων. Ευχόμαστε να μην υπάρξουν παθήματα και υπενθυμίζουμε ότι πολιτική σημαίνει πρόβλεψη και ακριβής σχεδιασμός με βάση συγκεκριμένο σενάριο, ακόμη και υποθετικό.