Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμοί για το προσωπικό του Δήμου


Σε ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς του προσωπικού που εργάζεται σε υπηρεσίες υψηλού κινδύνου προχωρά μέσα στις επόμενες τριάνταημέρες ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη (19/2). Σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων  του  Δήμου,   οι
υπάλληλοι της Καθαριότητας, καθώς και άλλων δημοτικών τομέων, στους οποίους η έκθεση σε χημικούς και βιολογικούς κινδύνους είναι συχνή, θα έχουν τη δυνατότητα της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής πρόληψης και περίθαλψης, για ένα μήνα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, έχει ως εξής:

Ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις και εμβολιασμούς στο προσωπικό που εργάζεται σε υπηρεσίες υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 2 του ν.3850/2010 (Κώδικας για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων), «ο εργοδότης υποχρεούται να εξασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων».

Αναμφισβήτητα, οι εργαζόμενοι ειδικά στην Καθαριότητα, αλλά και σε άλλους τομείς του Δήμου, εκτίθενται σε ιδιαίτερες συνθήκες και σε πλήθος επικίνδυνων παραγόντων, όπως φυσικούς, χημικούς και βιολογικούς παράγοντες κινδύνου. Η μη λήψη των κατάλληλων μέτρων πρόληψης οδηγεί στην πρόκληση σοβαρών ή και θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων, καθώς και στην εκδήλωση επαγγελματικών ασθενειών.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν από 18/02/2015-18/03/2015 και τη δαπάνη θα την καλύψει ο Δήμος μας.

Επίσης, κάνουμε γνωστό πως ο Δήμος μας, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, προσέλαβε Τεχνικό Ασφαλείας και Ιατρό Εργασίας.