ΗΛΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Δυσκολίες προσαρμογής με την τεχνολογία ο κ. Τίγκας»

Προσωπική απάντηση στο Δημοτικό Σύμβουλο και επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης Παπάγου-Χολαργού, Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, αναφορικά με το θέμα της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας, το οποίο είχε θίξει την προηγούμενη εβδομάδα ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου, εξέδωσε την Τρίτη (24/2) ο Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστολόπουλος τονίζει πως από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (19/2) η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρισκόταν στους δρόμους ρίχνοντας αλάτι σε κεντρικά και επικίνδυνα σημεία, ενώ και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Χρύσα Παρίση, ήταν σε διαρκή επικοινωνία  με  τους  περισσότερους  εκ  των
Διευθυντών των σχολείων. Παράλληλα, ο Δήμαρχος υπογραμμίζει πως η ανακοίνωση του Δήμου σε τέτοια περιστατικά για τη λειτουργία ή μη των σχολείων, δεν είναι δυνατό να βγει από την προηγούμενηημέρα ή νωρίτερα, γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή συλλέγονται πληροφορίες και εκτιμώνται τα γεγονότα, πάντα σε συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων. Τέλος, ο Ηλίας Αποστολόπουλος συγχαίρει τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Θανάση Αυγουρόπουλο, το Διευθυντή, τους Προϊσταμένους και όλους τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης ΠΕΚΑΠΡΑ, οι οποίοι έπραξαν τα δέοντα, όχι μόνο την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, αλλά όποτε τους χρειάστηκε ο Δήμος.

Αναλυτικά, η απάντηση του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού, Ηλία Αποστολόπουλου, στον Κώστα-Πολυχρόνη Τίγκα, έχει ως εξής:

Αντιμετώπιση κακοκαιρίας από το Δήμο Παπάγου-Χολαργού

Απάντηση στον κ. Τίγκα

Δυσκολίες προσαρμογής με την τεχνολογία φαίνεται να έχει ο κύριος Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας και δεν μπορούμε να καταλάβουμε πώς είναι δυνατό να μην έχει αντιληφθεί την ανακοίνωση του Δήμου στην επίσημη ιστοσελίδα του στις 07:39, στην επίσημη σελίδα στο facebook στις 07:43, καθώς και στο προσωπικό προφίλ του Δημάρχου στις 07:49, σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων, την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015.

Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας με όλο το προσωπικό της, βρισκόταν έξω στους δρόμους ρίχνοντας αλάτι σε κεντρικά και επικίνδυνα σημεία της πόλης μας, σε πολυδιάβατα πεζοδρόμια καθώς και στις εισόδους και στα προαύλια των σχολείων.

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κυρία Παρίση, ήταν σε διαρκή επικοινωνία με τους περισσότερους εκ των Διευθυντών των σχολείων (Τετάρτη βράδυ και Πέμπτη πολύ νωρίς το πρωί) και μετά από σύσκεψη που είχε με το Δήμαρχο, αποφασίστηκε η κανονική λειτουργία των σχολείων και των Παιδικών Σταθμών, με την παράκληση προς τους Διευθυντές να είναι ελαστικοί ως προς τη μη έγκαιρη προσέλευση των μαθητών στα σχολεία και των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, καθώς και την αποτροπή της παρουσίας τους στα προαύλια κατά τις δύο πρώτες ώρες.

Η Δημοτική Αρχή, αναλογιζόμενη ότι τα σχολεία πρέπει να λειτουργούν, εκτός εξαιρετικών συνθηκών, ότι είχαν ήδη χαθεί άλλες δύο ημέρες μαθημάτων λόγω κακοκαιρίας, ότι υπάρχουν εκατοντάδες γονείς που εργάζονται και δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους (ιδιαίτερα τα νήπια και τα παιδιά των δημοτικών σχολείων), καθώς και την πρόβλεψη για αισθητή βελτίωση του καιρού, αποφάσισε την κανονική λειτουργία των σχολείων.

Μπορεί να στενοχωρήσαμε κάποιους οι οποίοι θα επιθυμούσαν να κλείσουν για άλλη μια μέρα τα σχολεία, όμως η εξέλιξη μάς δικαίωσε και είμαστε σίγουροι ότι πράξαμε το σωστό.

Η ανακοίνωση του Δήμου σε τέτοια περιστατικά δεν είναι δυνατό να βγει από την προηγούμενη ημέρα ή νωρίτερα, γιατί μέχρι τελευταία στιγμή λαμβάνουμε πληροφορίες και εκτιμούμε τα γεγονότα και πάντα σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων.

Ο κύριος Τίγκας έχει μάλλον μπερδέψει την Πεντέλη, το Διόνυσο και το Καπανδρίτι με το Δήμο Παπάγου-Χολαργού. Δεν μπορούμε αλλιώς να αντιληφθούμε την εμμονή του στα θέματα κακοκαιρίας.

Παρά ταύτα, θα ήθελα για άλλη μια φορά να συγχαρώ τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, κ. Αυγουρόπουλο, το Διευθυντή, τους Προϊσταμένους και όλους τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης ΠΕΚΑΠΡΑ, οι οποίοι έπραξαν τα δέοντα, όχι μόνο την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, αλλά όποτε τους χρειάστηκε ο Δήμος μας. Επίσης, θα ήθελα να γνωστοποιήσω ότι πολλοί συνδημότες μας επικοινώνησαν μαζί μου, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά τους για την έγκαιρη και αποτελεσματική λειτουργία των Υπηρεσιών του Δήμου μας, κατά τις ημέρες με κακοκαιρία.

Ο Δήμαρχος

Ηλίας Αποστολόπουλος