Κοινή ανακοίνωση Τίγκα, Κεχρή, Αποστολόπουλου Ν. και Κουγιουμτζόπουλου, κατά Ηλία Αποστολόπουλου


Σε κοινή ανακοίνωση προχώρησαν το βράδυ της Τρίτης (24/2), οι αρχηγοί τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Συγκεκριμένα, οι επικεφαλής των Ανεξάρτητης Ενωτικής Κίνησης, Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας, Δημοτικής Αναγέννησης, Γιάννης Κεχρής, Δυναμικής     Πορείας,      Νίκος
Αποστολόπουλοςκαι 8 Προτάσεων, Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, κατηγορούν ανοιχτά το Δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο, για υποκρισία και παλαιοκομματικές μεθοδεύσεις, αναφορικά με το θέμα εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο μας.

Στην ανακοίνωση και με αφορμή τις δύο ανεπιτυχείς έως τώρα προσπάθειες εκλογήςπροσώπου, τονίζεται πως ο Δήμαρχος επέλεξε να παίξει με το θεσμό του Συμπαραστάτη, προσπαθώντας να παραπλανήσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, οι τέσσερις αρχηγοί κατηγορούν τον Ηλία Αποστολόπουλο για αδιαφάνεια, ανειλικρινείς μεθοδεύσεις και για άφρονα διολίσθηση προς την ενός ανδρός αρχή.

Αναλυτικά, το κοινό Δελτίο Τύπου των τεσσάρων παρατάξεων, έχει ως εξής:

ΕΚΛΟΓΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ
ΚΑΙ TΟ ΠΕΠΛΟ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού γνωρίζει πολύ καλά τον νόμο 3852/2010,τον γνωστό μας “Καλλικράτη”. Δύο χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, άλλα τόσα Πρόεδρος Νομικού Προσώπου και έξι μήνες Δήμαρχος, με τον “Καλλικράτη” λειτουργεί. Γνωρίζει λοιπόν πολύ καλά και το άρθρο 77 του νόμου, που αναφέρεται στον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης και περιγράφει τόσο την διαδικασία επιλογής του θεσμικού αυτού οργάνου ( παρ.2 ) όσο και το πλαίσιο της λειτουργίας του.

Έπαιξε λοιπόν ο Δήμαρχος με ένα ισχυρό θεσμικό κίνητρο ανάπτυξης που παρέχει ο “Καλλικράτης”. Έπαιξε με το θεσμό του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, θεσμό με τον οποίο παρέχεται η δυνατότητα εξαγωγής συμπερασμάτων που αφορούν στις ανάγκες των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού έριξε ένα πέπλο συσκότισης στην προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία. Προσπάθησε να ωφεληθεί από ότι ήταν χρήσιμο γι αυτόν παρακάμπτοντας οτιδήποτε θα τον δυσκόλευε. Με τους χειρισμούς του αυτούς ο Δήμαρχος προσπάθησε να παραπλανήσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Και βέβαια ας μην θεωρεί τον εαυτό του τον μόνο  ευφυή. Ας δούμε προσεκτικά πως ενήργησε σε κάθε συνεδρίαση:

Αρχική Συνεδρίαση 4 Δεκ.2014: Πριν τη συνεδρίαση προσπάθησε ανεπιτυχώς και χωρίς καμία απολύτως συνεννόηση με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, να πείσει στέλεχος της αντιπολίτευσης να είναι υποψήφιος με τη δική του υποστήριξη. Τελικά δεν υποστήριξε καμία από τις 7 υποψηφιότητες (Αναγνωστοπούλου, Βραχιολίδης, Γκουβάκης, Θωμόπουλος, Καρατζάς, Ρετσινιά, Φιλιππακόπουλος).  Έτσι δεν εκλέχθηκε Συμπαραστάτης του Δημότη με απόλυτα δική του ευθύνη.

Επαναληπτική Συνεδρίαση 18 Ιαν.2015: Δεν κατόρθωσε να αναδείξει νέο υποψήφιο τον οποίο επιθυμούσε και είχε δημοσιοποιήσει την πρόθεσή του αυτή, γιατί σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 θα έπρεπε να επαναληφθεί η ψηφοφορία και φυσικά ΜΟΝΟ μεταξύ των ιδίων υποψηφίων της αρχικής συνεδρίασης. Έτσι απέσυρε τη νέα υποψηφιότητα και στις 18 Ιαν.2015 έγινε επαναληπτική εκλογή μεταξύ των τριών από τους επτά υποψήφιους της αρχικής συνεδρίασης(Αναγνωστοπούλου, Βραχιολίδης, Θωμόπουλος) που επιθυμούσαν. Απευθυνόμενος και πάλι στους Δημοτικούς Συμβούλους είπε ότι και οι τρεις υποψηφιότητες είναι αξιόλογες και γι΄αυτό δεν υποστήριζε κάποιον. Τελικά ΦΑΝΕΡΑ οι  υποψηφιότητες ήταν αξιόλογες αλλά ΜΥΣΤΙΚΑ έδωσε γραμμή για «Λευκό» γιατί δεν εξηγούνται αλλιώς τα δέκα πέντε λευκά ψηφοδέλτια της παράταξής του. Η υποκρισία και οι παλαιοκομματικές μέθοδοι σε όλο το μεγαλείο τους. Κρίμα.

Πρόσκληση Συνεδρίασης 27 Φεβ.2015: Η εσπευσμένη τρίτη προκήρυξη της θέσης με ημερομηνία εκλογής την 27η Φεβρουαρίου, δείχνει ότι ο Δήμαρχος επιθυμεί κάποιο δικό του πρόσωπο, που δεν θα του δημιουργήσει δυσκολίες. Του είναι εντελώς αδιάφορο αν, με αυτό τον τρόπο, απογυμνώνει τον δικό του άνθρωπο από το κύρος του θεσμού.

Έτσι λοιπόν πορεύεται ο Δήμαρχος προς την επίτευξη του σκοπού του, ακολουθώντας απόλυτα… διαφανείς και… ειλικρινείς μεθοδεύσεις. Ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού πολύ καλά γνωρίζει τις διατάξεις επιλογής Συμπαραστάτη. Συσκοτίζοντας την διαδικασία ο κ. Αποστολόπουλος μάλλον διολισθαίνει αφρόνως προς την ενός ανδρός αρχή, λησμονώντας ότι ο Δήμαρχος είναι πρώτος μεταξύ ίσων.

Η απόκρυψη, η μονόπλευρη αφήγηση, ο εξωραϊσμός και η επικοινωνιακή διαχείριση που επιχειρεί, αποτελούν χαρακτηριστικά μονοπρόσωπων, ανεπαρκών και ασταθών διοικήσεων. Λυπούμαστε αλλά ο χειρισμός της διαδικασίας εκλογής Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης βρίσκεται πολύ μακριά από τις νέες ιδέες στη νέα εποχή, που ευαγγελιζόταν προεκλογικά ο Δήμαρχος.

Ευχόμαστε η επικείμενη εκλογή να γίνει με όρους δημοκρατίας και διαφάνειας. Για το συμφέρον της πόλης μας αλλά και της ίδιας της Δημοτικής Αρχής. Εμείς ωστόσο είμαστε εδώ και παρακολουθούμε προσεκτικά όλες τις διαδικασίες.

Ανεξάρτητη Ενωτική Κίνηση: Κώστας-Πολυχρόνης Τίγκας
Δημοτική Αναγέννηση: Γιάννης Κεχρής
Δυναμική Πορεία: Νίκος Αποστολόπουλος
8 Προτάσεις: Χάρης Κουγιουμτζόπουλος