Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος Συμπαραστάτης του Δημότη & της Επιχείρησης Παπάγου-Χολαργού


Με 24 ψήφους, σε σύνολο 31 παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος αποτελεί από την Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015, το δεύτερο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, στη σύντομη ιστορία του «καλλικρατικού» Δήμου Παπάγου-Χολαργού. Η σημερινή (27/2), τρίτη ψηφοφορία    για   την   εκλογή
Συμπαραστάτη, ήταν και η… φαρμακερή, αν και στην πραγματικότητα ήταν η πρώτηστην οποία συμμετείχε πρόσωπο που απολάμβανε τη στήριξη της παράταξης του Δημάρχου, Ηλία Αποστολόπουλου και το οποίο θα μπορούσε να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό των 2/3 των ψήφων του σώματος.

Έτσι, ο Δήμος μας έχει ξανά, ύστερα από το Σεπτέμβριο του 2011, Συμπαραστάτη, τον οποίο οι δημότες θα μπορούν να επισκέπτονται συγκεκριμένες ημέρες και ώρες στο γραφείο του, στη Βίλα Σαλίγκαρου (Αετιδέων 64, Χολαργός), για να του παραθέτουν τα θέματα που τους απασχολούν.

Οι άλλες δύο υποψηφιότητες, του Μάκη Βραχιολίδη και της Ελένης Μπαμπουνάκη, δεν έτυχαν της αποδοχής των Δημοτικών Συμβούλων, με τον πρώτο να συγκεντρώνει μόλις 5 ψήφους και τη δεύτερη καμίαΣτην ψηφοφορία, υπήρχαν και 2 λευκές ψήφοι.

Μάλιστα, κατά την ομιλία του, «επίθεση» στο Μάκη Βραχιολίδη εξαπέλυσε ο πρώην ΔήμαρχοςΧολαργού και νυν Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Νικολάου, ο οποίος, αφού πήρε θέση υπέρ του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, αναρωτήθηκε με ποια λογική καταθέτει υποψηφιότητα για μια τόσο σημαντική θέση του Δήμου, ένας άνθρωπος (Βραχιολίδης) που, μέσα από τον τοπικό Τύπο και την εφημερίδα του, μόνο κακό έχει προκαλέσει στο Χολαργό και στον ίδιο το Δημήτρη Νικολάου, όπως και στους επίσης πρώην Δημάρχους, Χαράλαμπο Σκούρτη και Βασίλη Ξύδη.

Τόνισε, δε, πως την ίδια… τύχη θα έχει και ο νυν Δήμαρχος, Ηλίας Αποστολόπουλος, από τη στιγμή που δεν προώθησεγια τη θέση του Συμπαραστάτη συγκεκριμένα το Μάκη Βραχιολίδη, αλλά κάποιον άλλο.

Από εκεί και πέρα, ανοιχτά υπέρ του Παναγιώτη Κανελλόπουλου, εκτός από τον επικεφαλής των Ενεργών Δημοτών, τάχθηκε και ο επικεφαλής των 8 Προτάσεων, Χάρης Κουγιουμτζόπουλος, για να στηρίξει, όπως δήλωσε, το θεσμό, προκειμένου να υπάρξει επιτέλους Συμπαραστάτης στην περιοχή μας.

Ακολουθεί το βιογραφικό του νέου Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, Παναγιώτη Κανελλόπουλου:

Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του είχε διατελέσει αιρετό μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπρόσωπος των φοιτητών στη γενική συνέλευση του τμήματος Φ.Π.Ψ.

Επί Κυβερνήσεως Σαμαρά τοποθετήθηκε Γενικός Γραμματέας Νέας Γενιάς, ενώ πιο πριν ασκούσε μαχόμενη δικηγορία, ασχολούμενος κυρίως με το αστικό, εμπορικό, ποινικό και αθλητικό δίκαιο.

Από το 2010 αποτελεί μέλος της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ενώ το 2011 εξελέγη Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Παπάγου, του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

Ασχολείται ενεργά με τον αθλητισμό και κυρίως με το μπάσκετ και το βόλεϊ, μέσα από τις τάξεις του Αθλητικού Συλλόγου Παπάγου.